Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.03. 07:05

Ítéletet hirdetett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság

<p>Nyíregyháza - Védői fellebbezés után tárgyalt a megyei bíróság dr. Fázsi László vezette fellebbviteli büntető tanácsa maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés bűntettét.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/nyiregyhaza-birosag-itelet-baleset.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Diszkóból tartott hazafelé négy fiatal Újdombrád közelében 2007. január 6-án. Az autót a vádlott G.A. vezette, enyhe, közepesen ittas állapotban. Egy balra ívelő kanyart nem tudott bevenni, és a jobb oldalon kisodródott és az autó tetőre borult.

Senki nem használta a biztonsági övet, és mindenki megsérült, a vádlott mögött ülő személynek a lépét ki kellett venni. A balesetért G.A. felelősségét mondta ki a nyíregyházi városi bíróság, és 1 év 6 hónapos szabadságvesztést adott.

A védelem szerint ez megtorló jellegű, súlyos ítélet, és a büntetlen előéletű vádlott mindent megtett, hogy a sérült élethelyzetén javítson, így a végrehajtandó szabadságvesztés sem szolgál nagyobb visszatartó erőt, mint egy felfüggesztett büntetés.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság az ítéletet helybenhagyta azzal, hogy annak felét kitöltve lehet feltételes szabadlábra helyezést kérni. Rámutatott arra, hogy a büntetéseknek nem csak egyedi, hanem általános visszatartó erőt is el kell érnie. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!