Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.21. 15:45

Szelektív hulladékgyűjtési road show Újfehértón

<p>Újfehértó - Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő road show-t rendeztek hétfőn Újfehértón. <dia width="900" height="700" alt="Szelektív hulladékgyűjtési road show Újfehértón 2008.04.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szelekt_v_hullad_kgy__369_jt_si_road_show__/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szelektív hulladékgyűjtési road show Újfehértón 2008.04.21." /></a></dia><br /> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/szelektiv-hulladek-hulladekgyujtes-ujfeherto.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A szelektív road show 2003-ban indult útjára, évről évre eddig összesen 195 helyszínen volt jelen, és a rendezvényen keresztül már csaknem 50 ezer érdeklődőt ért el. A road show-nak gyakran egy-egy település főtere, strandja, iskolája adott otthont, máskor pedig nagyobb magyarországi fesztiválokhoz csatlakozva (mint pl. Sziget Fesztivál, VOLT Fesztivál, Hegyalja Fesztivál stb.) nyerte el a résztvevők tetszését.

A nagy népszerűségnek örvendő road show szinte minden korosztály figyelmét képes lekötni, és tudatosítani a hulladékká vált csomagolás szelektív gyűjtésének és kezelésének fontosságát. Napjainkban a szelektálás egyik elengedhetetlen eszköze a környezetvédelemnek.

Az egyik legizgalmasabb játék a Rend(m)ező, amely a résztvevők tudását és ügyességét is próbára teszi.  Egy terepszőnyegen papír-, műanyag-, üveg- és fémhulladékokat helyeznek el a szervezők. A gyerekek feladata, hogy a szőnyeg szélén állva,  kötelek végére erősített kampó segítségével kihalásszák és a megfelelő szelektív gyűjtőedényekbe helyezzék a különböző hulladékokat. A négy játékos összehangolt munkájára van szükség, hogy a kampót közösen mozgatva minden hulladékot a megfelelő kukába helyezzenek.

A road show az ÖKO-Pannon a lakosság tájékoztatását és a fiatalok oktatását felölelő kommunikációs tevékenységének részeként kerül megvalósításra. A kht. az óvodás és általános iskolás gyerekek tájékoztatására dolgozta ki azt a különböző kiadványokból álló oktatóprogramot, amelynek célja, hogy a felnövekvő generációk körében kialakulhasson és megerősödhessen a környezettudatos gondolkodás és életforma, valamint segítsen elsajátítani

a szelektív hulladékgyűjtés lényegét és gyakorlatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!