Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.08. 16:47

Összefogásból szólhat majd a lélekharang

<p>Gávavencsellő - Orosz Béláné felmérte a lehetőségeket, honnan szerezhetők be a szükséges dokumentumok, hol öntenék legkedvezőbb feltételekkel a harangokat, s mindemellett anyagi támogatásáról biztosította az érintett feleket.</p>

Szóljon a harang! Ezt szeretnék Gávavencsellőn a helyi önkormányzat tagjai, az egyházak képviselői, a civil szervezetek, és nem utolsó sorban a település lakosai is.

Régi vágya az embereknek, hogy lélekharang kísérje elhunyt szeretteiket az utolsó útjukra. A nehéz gazdasági helyzetben a helyi önkormányzat önerejéből ennek megvalósítását nem tudja felvállalni, hiszen a a település szerkezetéből adódóan két lélekharangot kellene felállítani, és ez tovább növeli a költségeket. Az összefogás azonban csodákra képes. Kedden dr. Karakó László polgármester megbeszélésre invitálta az érintett egyházi vezetőket, Orosz Bélánét, a Kryzantém Bt. ügyvezetőjét és civil képviselőket.

A Kryzantém Bt. végzi Gávavencsellőn a kegyeleti szolgáltatásokat, és Orosz Béláné kezdeményezésére indult el a most már kézzel fogható módon a harangok megvalósításának ügye. Felmérte a lehetőségeket, honnan szerezhetők be a szükséges dokumentumok, hol öntenék legkedvezőbb feltételekkel a harangokat, s mindemellett anyagi támogatásáról biztosította az érintett feleket.

Lehetőségeikhez mérten a civil szervezetek is hozzájárulnak a szükséges költségek előteremtéséhez, az egyházi vezetők gyűjtést kezdeményeznek. Elindult egy folyamat, s az előkészületi munkákat remélhetően gyors kivitelezés követi majd, s az összefogás erejét ősztől harangszó is bizonyítja Gávavencsellőn – tájékoztatta portálunkat Takácsné Márton Katalin.

- M. Magar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!