Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.07. 06:25

Olvasói levél: Soklukú nadrágszíj, lassan nadrág nélkül

<p>Nyíregyháza - A tévében egy időben négy-öt csatornán is politikai műsor megy, a vitáknak se eleje, se hátulja, ám arról a bajról nem beszélnek, amely az ország felett rettenetesen tornyosul.</p>

Ha olvassuk az újságot, nézzük a televízió adásait, már sokszor nem tudjuk eldönteni, hogy mi az igazság, úgy megkevertek mindent.

A tévében egy időben négy-öt csatornán is politikai műsor megy, a vitáknak se eleje, se hátulja, ám arról a bajról nem beszélnek, amely az ország felett tornyosul. Emelik a nyugdíjat 1,1 százalékkal, ugyanakkor a gázt 5,8 százalékkal. De itt nemcsak a gázár emeléséről van szó, de a hozzákapcsolódó minden egyébről, a sütésről, főzésről, az élelmiszerekről, stb. A kisember nem győz a nadrágszíján húzni, a nagypénzűek meg valahogy csak meglesznek. Sajnáljuk őket. Mint például a Postabank egykori vezérét, akit a több tízmilliárdos hiány miatt „példásan” megbüntettek, egy fél havi fizetésére. A BKV (legújabb) vezére is el akar menni, a törvény szerint jár neki 60 millió forint végkielégítés. Tisztelt törvényhozók: egy munkásember 45 évig nem keres annyit! Akkor az állami vezetés ne panaszkodjon, hogy nincs pénz!

Azt is tudni kell, hogy az érintett közlekedési cégnél mintegy 80 milliárd forint adósság van. Régen, aki rosszul dolgozott, az fegyelmit kapott, nem végkielégítést. Részben a BKV, a MÁV és a reptér vitte csődbe az országot, a hozzáértők mintegy 100 milliárdra saccolják a költségvetésből így elpazarolt pénzt. Hát hogyan is ne lennénk felháborodva, uraim!?
Nevelős Sándor
Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!