Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.18. 12:39

Nem támogatnak radikális megszorításokat Nyíregyházán

<p>Európa országait vizsgálva világosan látszik, hogy hazánk az elsők között van adóterheket tekintve, ez pedig hosszú távon versenyképtelenséghez vezet.</p>

Ezt mondta Tukacs István, országgyűlési képviselő a dr. Vojnik Máriával közösen tartott sajtótájékoztatón.
– Az adórendszer átalakítását célzó szakmai egyeztetések nyomán három fő irány körvonalazódik – folytatta a politikus – az egyik a vállalkozók négy százalékos különadójának a megszüntetése, a másik a tételes egészségügyi hozzájárulás eltörlése, a harmadik pedig a járulékok jelentős csökkenése – ez utóbbi fokozatosan valósulna meg.

Tukacs István hangsúlyozta: semmilyen radikális megszorítást nem támogatnak. Dr. Vojnik Mária országgyűlési képviselő az elmúlt három év eredményeiről szólva kiemelte az ellenőrzések szigorítását, az egészségbiztosítási pénztárban ennek nyomán keletkező többletforrásokat, s azt, hogy ma már minőségi mutatók alapján tájékozódhatnak a betegek a különböző egészségügyi intézményekről. A március 9-i népszavazás nyomán megszűnt a vizitdíj, a kieső bevétel pótlása kapcsán a képviselő elmondta: a kormány eltökélt abban, hogy a háziorvosi alapellátás biztonsága megmaradjon, sőt, erősödjön.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!