Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.29. 13:50

Lelkipásztoroké volt a pálya Csengerben

<p>Csenger - A sport-találkozó népszerűségét bizonyítja, hogy évente megmérkőznek egymással a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkipásztorai.</p>

Kispályás labdarúgótornát rendezett a Tiszántúli Református Egyházkerület a csengeri városi sportcsarnokban a napokban.
– Az egészséges emberi élethez szükség van fizikai munkára vagy mozgásra. Az egészséges ember pedig jobban teljesít a szellemi munkában, sőt, könnyebb a lelki dolgokra figyelnie – fogalmazott Szalay Kont, kocsordi lelkész, s hozzátette: – A lelkipásztorok is halandó emberek, akikre ugyanúgy érvényesek a fentiek, mint másra. Innen jött az ötlet hét évvel ezelőtt, hogy focikupát rendezzünk a Tiszántúli Református Egyházkerületlelkészei számára. A szándékot tett követte, s a találkozó népszerűségét bizonyítja, hogy azóta minden évben megmérkőznek egymással a sportszeretőlelkipásztorok.

Az idei rendezvényen a szomszédos – Nyírségi, Felső-Szabolcsi (Szabolcs-Beregi) – egyházmegyék mellett a távolabbiak is képviseltették magukat: a Debreceni Egyházmegye csapatában egy hajdúvidéki játékos is játszott, Bihar és Nagykunság pedig közös csapattal indult.

Az eredmény

1. Szatmári Egyházmegye (Magyarország)

2. Debreceni Egyházmegye

3. Szatmári Egyházmegye (Románia)

4. Kárpátaljai Református Egyház lelkészei

5. Felső-Szabolcsi (Szabolcs-Beregi) Egyházmegye

6. Bihar és Nagykunság csapata

7. Nyírségi Egyházmegye

Különdíjak:

Legjobb kapus: Lovász Krisztián (Hajdúsámson)

Gólkirály: Kereszti Roland (Vámosoroszi-Kisnamény-Csaholc)

Legjobb játékos: Kereszti Szilárd (a györteleki lelkésznő férje)

Határontúli játékosokkal

Az ez évi torna különlegessége volt, hogy első ízben a határon túlról is érkeztek benevezett csapatok: a Kárpátaljai Református Egyház játékosai, valamint a Szatmárnémeti központú romániai Szatmári Egyházmegye fiatal lelkészei örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. Természetesen a házigazda, a hatszoros bajnoki címmel büszkélkedő Szatmári Egyházmegye – kiegészülve két nyírségi játékossal – külön csapattal indult.

A nap jó hangulatú közös vacsorával ért véget, ahol Bartha Gyula esperes és Sohajda Béla egyházmegyei főjegyző adta át a győztes csapatnak járó kupát, valamint az okleveleket és a különdíjakat.
Mint Szalay Kont elmondta, az egyházkerületi bajnokságot jövőre Debrecenben rendezik meg, de a tervek szerint a közeljövőben Kárpátalján is megmérkőznek egymással a sportbarát lelkészek.
- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!