Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.15. 08:12

LADIK: nagy evezés a megyei döntőben!

<p>Nyíregyháza - A megyei vetélkedőt április 23-án tartjuk Nyíregyházán, a művelődési központban. A Kelet-Magyarország 2006-ban indította a médiaismereti vetélkedőt, a LADIK-ot (Lapot a Diákoknak).</p>

Számtalan kiváló pályázat érkezett szerkesztőségünkbe megyénk általános iskoláiból a LADIK-program keretében. A Kelet-Magyarország 2006-ban indította a médiaismereti vetélkedőt, a LADIK-ot (Lapot a Diákoknak), hogy az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulói jobban megismerjék a sajtó világát, az újságírók munkáját, mi pedig jobban megismerhessük őket, településüket és iskolájukat.

Felhívásunkra nagyon sok iskolából neveztek: volt totó és cikkírás a szűkebb környezetről, településről, érdekes eseményről, különleges emberekről. A fordulókban nyújtott teljesítmény alapján dőlt el, melyik nyolc csapat vehet részt a LADIK megyei döntőjében.

A megyei döntőt április 23-kán, csütörtökön 14 órától tartjuk Nyíregyházán, a Váci Mihály Megyei és Városi Művelődési Központban. Érdemes készülni, hiszen az első helyezett csapat jutalma két nap Bogácson teljes ellátással, a második helyen végzettek egy napra Miskolcra utazhatnak egy vadasparki belépővel a zsebükben, a bronzérmesek pedig a debreceni állatparkot tekinthetik meg. A győztes emellett képviseli megyénket május 23-24-kén Szolnokon, az országos döntőben!

A megyei döntő résztvevői:

Baktalórántháza, Reguly A. – Napfény Csoport

Csaroda, – FIRK-ÁSZOK csapata

Győrtelek, Fekete I. – Győrteleki ötösök

Jánkmajtis, Móricz Zs. – Tollforgatók
Nyíregyháza, Bem J. – One and only
Nyíregyháza, Kodály Z. – Ütős ötös visszatér

Szabolcsbáka, Ált.isk. – Bákai Aprók

Tiszavasvári, Kabay J. – Lottó-ötös

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!