Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.16. 14:58

Hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

<p>A demecseri Erkel Ferenc Művelődési Házban április 18-án az erdélyi Csíki Játékszín Sholem Stein-Jerry Bock Hegedűs a háztetőn című musicalját adja elő 19 órától. Jegyek elővételben kaphatók.</p>

Folytatódik a lomtalanítás
A lomtalanítási táblákkal ellátott helyekre, családi házas övezetekben az ingatlan elé helyezhetik ki lomjaikat április 19-én Butyka, Rozsrét, Borbánya, Kistelekiszőlő, a Nyíregyháza környéki bokortanyák, Sóstófürdő, Sóstóhegy, Nyírszőlős, Nyírjes-Nagyszállás, Kőlapos, Felsősima, Újtelekbokor, Polyákbokor, Nyírtura, Kálmánháza, Mandabokor lakói, melyeket a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársai vasárnap reggel 6 órától folyamatosan szállítanak el.

Fogyasztóvédelem
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjasszövetség április 15-étől fogyasztóvédelmi tanácsadást tart. A szolgáltatást Nyíregyházán, a Damjanich u. 4-6. szám alatt hetente három alkalommal - hétfő, szerda, péntek 9-13 óráig - vehetik igénybe a rászorulók. Kérhetnek tanácsot a 42/310-514-ös telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen is.

Megemlékezés
A Magyar Kodály Társaság Megyei Tagcsoportja és a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár április 17-én 17 órától Giacomo Puccini születésének 150. évfordulója alkalmából megemlékezést tart az intézmény konferenciatermében.

Koncertsorozat
A Tiszakerecsenyi Reformátusokért Alapítvány a Cantores Ecclesia rézfúvós kvintett közreműködésével április 18-án 16 órától a mátyusi idősek otthona előtt, 18 órától a barabási református templom előtt ad térzenét.

Lélekgyógyászat
A Napfény Életmód és Közművelődési Egyesület ismeretterjesztő sorozata keretében április 21-én hétfőn, 17 órától kezdődik előadás. A Lelki egészségünk című ingyenes tájékoztatót dr. Móré E. Csaba pszichiáter főorvos tartja a Népkert utcai Életmód Házban Nyíregyházán.

Teleházi tájékoztató
A Nyírségi Segítő Kéz Alapítvány az internet népszerűsítése céljából ismeretterjesztő előadássorozatot indít a kálmánházi Teleházban, Mire jó az internet? címmel. Az első tájékoztatót április 28-án 17 órától tartják. A programra várják mindazokat akik még csak most ismerkednek a világhálóval, de azokat is, akik szeretnék bővíteni eddigi internettel kapcsolatos ismereteiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!