Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.08. 14:54

Gyakorlat Tiszabezdéden

<p>Tiszabezdéd – A feltételezés szerint egy vagonból fejtették át a gázt Tiszabezdéden, amikor tömlő hasadást észleltek. <dia width="900" height="700" alt="Gyakorlat Tiszabezdéden 2008.04.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gyakorlat_Tiszabezd_den_2008_04_08_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Gyakorlat Tiszabezdéden 2008.04.08." /></a></dia></p>

Értesítették a mentőket, akik több járművel indultak a kárhelyre, a Záhonyi tűzoltókat, rendőröket, valamint a Katasztrófavédelem szakembereit, és a környék Tuzsér és Tiszabezdéd polgármestereit, azon a gyakorlaton, amit az éves munkaterv szerint a napokban tartottak.

Valódi kár esetén a szabadba áramló gáz berobbanhatna, és hatásaként akár a vagonok is a levegőbe repülhetnének. A házigazda cég biztonsági igazgatója Bánhidi István elmondta: ennek a technológiai rendszer biztonsága miatt rendkívül kicsi az esélye, de fel kell készülni a legváratlanabb helyzetekre is. Dányi Béla pv ezredes megyei katasztrófa védelmi igazgató helyettes kiemelte, hogy fontos a tapasztalatok összegzése és a feladatok mind hatékonyabb koordinálása, úgy a két veszélyeztetett település önkormányzati vezetése mind a kárfelszámolásban közreműködő szervezetek részéről.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!