Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.16. 12:43

Fülesden átvágták az utat

<p>Fülesd - Telefonon tudtuk utólérni Fülesd polgármesterét, aki a múlt hétvége óta, folyamatosan szervez és intézkedik, hogy mielőbb megoldást találjanak a belvíz okozta bajokra.Az elmúlt napok esőzései mély nyomokat hagytak a településen.</p>

- Április 11-12-én kezdődtek a gondok, amikor csaknem 50 mm eső esett térségünkben, s ez erősen felduzzasztotta a közeli Felső-Cibere patakot - kezdte a polgármester. Az áradóban lévő patak a település északi oldalán lévő házakat sodorta veszélybe, volt melléképület, amibe be is tört a víz.

Vasárnap folyamatosan szivattyúzni kellett, ebben a fehérgyarmati tűzoltók siettek segítségünkre. Vasárnap délután azonban már nem volt más megoldás, át kellett vágnunk egy bekötőutat. Így mára normalizálódott a helyzet, de végleges megoldást keresünk.

Tárgyalást kezdeményeztem a megyei katasztrófavédelmi szakemberekkel, a fetikövizig munkatársaival és a jövő héten asztalhoz ülünk. A biztonságot egy áteresztő jelentené. Úgy tűnik mindenki segíteni szeretne, pozitívan állnak a dologhoz, bízom abban, hogy a források is rendelkezésre állnak majd - tájékoztatta lapunkat Márton László, fülesdi polgármester.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!