Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.11. 12:33

Fidesz: Nincsen magyar agrárközérdek

<p>Nyíregyháza – Társadalmi fórum szükséges az uniós támogatási rendszer megvitatásához.</p>

– Kíváncsiak vagyunk, mi az oka annak, hogy tavaly miért emelkedtek 13%-kal az árak a mezőgazdaságban – összegezte a pénteki sajtótájékoztató témáját dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület megyei elnöke.

– Az EU átlagában ez az áremelkedés csak a 2-3%-ot közelíti, ezért nem értjük, hogy miért kell a magyar gazdálkodónak ötszörös áron fizetni a hazai agrárpolitika tétlenségéért – tette hozzá. A tájékoztatón elhangzott: nem jelent megoldást az agrárium számára, hogy csak a „papírozás” folyik, az agrárcélok kialakítása pedig a homályba vész. – Nem gondoljuk azt, hogy pusztán az EU-s támogatások kihúzhatják a mezőgazdaságot a gödörből, a megoldás a kis–és az őstermelők támogatása lehet – fogalmazott a megyei elnök.

– Követeljük az agrárkormányzattól, hogy az EU-s összevont támogatási rendszer (SPS) vitáját bocsássák társadalmi fórumra – mondta dr. Lenti István a megyei közgyűlés tanácsnoka, a Kisgazda Polgári Egyesület tagja. – Nincsen magyar agrárközérdek, ehelyett útban van egy olyan uniós érdek, amely fájdalmasan fogja érinteni a történelmi magyar agrárium gazdálkodóit – tette hozzá.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!