Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.28. 06:17

A legkisebb (parkoló) is számít...

<p>Nyíregyháza - Igencsak bosszantó, hogy reggel nyolctól késő estig lehetetlen szabad parkolót találni a belvárosi Tesco parkolójában. Az ingyenes, vásárlók számára fenntartott helyeket ugyanis jogtalanul elfoglalják mások.</p>

A belvárosi áruház parkolója díjmentesen használható a vásárlók számára. Az ingyenes, vásárlók számára fenntartott helyeket azonban rendre elfoglalják a városban dolgozó, ügyintéző autósok. Ha a környéken lévő fizető parkolók egyikét választom, többe kerül a leves, mint a hús! Hogyan lehetne megakadályozni az ilyen „visszaéléseket”? – kérdezte orosi olvasónk.

– Vásárlónknak teljesen igaza van, a helyzet megoldásárt kiált. A „Tesco vásárlók számára fenntartott parkoló” táblát sajnos sokan figyelmen kívül hagyják, és hosszú órákig időznek jogosulatlanul a kizárólag Tesco vásárlóknak kialakított parkolóterületen. Nemrégiben lépéseket tettünk a helyzet megoldására, tárgyalásokat folytatunk az illetékes önkormányzati szereplőkkel. Felmerült például, hogy az autósok vásárlási blokkal igazolják a jogszerű parkolóhasználatot. Egy biztos: az áruház parkolója továbbra díjmentesen nyitva áll a vásárlók számára – mondta el Szabó Anita, a Tesco PR munkatársa.

Kapcsolódó cikkek:

  • Parkoljanak vagy ne parkoljanak tilosban? 
    Rengeteg hozzászólás érkezett a pénteken oldalunkon megjelent tilosban parkoló autók felvételeihez - és természetesen rengeteg kép. Ezekből szemezgettünk! Nézze meg olvasóink felvételeit:
  • Tilosban parkolók Nyíregyházán
    Olvasónk olyan felvételeket küldött be, melyen tilosban parkoló autók láthatók Nyíregyházán Csak annyit tett a látottakhoz: bezzeg, nekik lehet, ők kivételezett helyzetben vannak? A kérdés azért is vetődött fel benne, mert őt szigorúan megbüntették „járdán parkírozás” címén.
  • A parkolók árnyéka
    Ugyanabba a folyóba kétszer nem léphetünk – mondta egykoron a görög bölcselő. Ám nem így van ezzel modern korunk embere, amikor a parkolókról van szó.
  • Szűkös és kritikán aluli Nyíregyháza belvárosában a parkoló
    Felháborodott olvasó kereste meg szerkesztőségünket. Nyíregyháza belvárosának parkolási gondjairól írt, egy konkrét eset példáján. Lapunk munkatársai utánajárnak a felvetésnek! 

- Palicz István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!