Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.22. 17:54

Tárgyalást kért Gy. Mihály

<p>Nyíregyháza - Az ügyvéd eltúlzottnak, aránytalannak tartja a védencével szemben kiszabott büntetést.</p>

Az alábbi közleményt kaptuk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Elnökhelyettesétől, dr. Nyakó Zsuzsannától.

A Nyíregyházi Városi Bíróság 2008. március 8. napján meghozott határozatával Gy. Mihály vádlottat két rendbeli hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénz mellékbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Gy. Mihály – a végzés indoklása szerint – egy ittas járművezetés vétsége miatt ismerősével szemben indult nyomozás során, az ügy lényeges körülményére vonatkozóan, valótlan tartalmú vallomástételre próbált két személyt rábeszélni. A tanúk a rendőrségi kihallgatásuk során a vádlott felhívása ellenére sem tettek valótlan tartalmú vallomást.
Gy. Mihály terhelt jogi képviselője a Nyíregyházi Városi Bíróságon március 18-án előterjesztett kérelmében az ügyben tárgyalás tartását kérte arra hivatkozással, hogy eltúlzottnak, aránytalannak tartja a védencével szemben kiszabott büntetést.

A kérelem alapján a Városi Bíróság az eljárási törvény alapján 15 napos határidővel felhívja a vádlottat és védőjét, hogy bizonyítási indítványaikat terjesszék elő, s ezt követően dönt a tárgyalás időpontjáról. Erről szintén tájékoztatják a média által a közvéleményt.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!