Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.18. 11:34

Nyuszi-buli Magyon

<p>Magya - A diákok 9 órakor az iskola udvarán elrejtett papírtojásokat keresgélhetnek, s az éles szeműek a megtalált tojásokért cserébe jutalmat kapnak.</p>

Nyuszi-bulit rendeznek a magyi általános iskolában a tavaszi szünet előtti napon, vagyis március 20-án. A diákok 9 órakor az iskola udvarán elrejtett papírtojásokat keresgélhetnek, s az éles szeműek cserébe jutalmat kapnak.

A húsvéti kézműves foglalkozás 10 órakor kezdődik. A fiatalok ablakdíszt, asztali díszt készíthetnek, hímes tojásokat festhetnek, szalvétát hajtogathatnak, tojásállatokat alkothatnak. Az óvodások is elllátogatnak az oktatási intézménybe 11 órakor, s ők szintén keresgélhetnek elrejtett tojásokat az iskolai udvaron. A kicsinyek megnézik a kézműves foglalkozáson készített tárgyakat, s természetesen ajándékokat is kapnak. Az iskolai ebédlőt is ünnepélyesen megterítik ilyenkor, s ünnepi hangulatban fogyasztják el a diákok az ételt. A művelődési házban 13 órakor folytatódik a programsorozat. A színjátszók bemutatják a A rátóti csikótojás című darabot, lesz locsolóversmondó-verseny, valamint tombolasorsolás.

- M. Magyar Lász ló-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!