Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.18. 19:42

Mérgezett csirkefejet ettek Ajakon és Rétközberencsen

<p>Ajak, Rétközberencs - Természetkárosítás miatt tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. A jelek mérgezésre utalnak, az állatok szinte azonnal elpusztultak. <DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/M_rgezett_csirkefejet_ettek_2008__03_18_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Mérgezett csirkefejet ettek 2008. 03 18." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/mergezett-csirkefejet-ettek/cn/szon-news-km_01-20080318-044930"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Természetkárosítás miatt tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. A hivatal munkatársai a napokban kapott lakossági bejelentés alapján kezdtek vizsgálódni Rétközberencsen, majd az ajaki libalegelőn. Az első helyszínen egy elhullott egerészölyvre és egy szarkára bukkantak, néhány méterrel odébb egy rókatetem várta őket.

– A jelek szándékos mérgezésre utalnak, a védett állatok erősen mérgezett csirkefejeket ettek, s szinte azonnal elpusztultak. Az ajaki libalegelőn újabb egerészölyv és egy barnaréti héja tetemére leltünk, és több „bűnjelet” is találtunk az állatok mellett, ezeket és az elhullott állatokat megvizsgáljuk – tájékoztatott dr. Vilmányi Zoltán hatósági igazgatóhelyettes.

Kapcsolódó cikkek:

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!