Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.27. 14:41

Újra masíroznak és harsányak Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Május 8-án, a náci Németország legyőzésének évfordulóján a világ azt ünnepli, hogy az emberiség megszabadult a fasizmus pestisétől. Legyen a győzelem napja egyben az emlékezés, az antifasiszta szolidaritás napja is!</p>

– E megemlékezés különösen fontos akkor, amikor a fasizmus ismét tért próbál hódítani. Szomorúan tapasztalhatjuk, hogy a náci métely kezdi újra felütni a fejét. Újra masíroznak és harsányak – mondta csütörtökön Nyíregyházán, a Városmajori Művelődési Házban megtartott sajtótájékoztatón Varga Sándor, a Magyar Antifasiszta Liga ügyvezető testületének tagja.

Ugyanezen fórumon Kiss Bálint, a Munkáspárt 2006 alelnöke a közelmúltbeli népszavazás sommázataként elmondta, hogy az igen szavazatokkal a magyar nép a profitorientált cégeknek az egészségügybe történő bevonása ellen mondott határozott nemet. Ugyancsak a profit ásta Nyíregyháza legmélyebb árkát a város szívében, s húzott fel ott egy szörnyszülött beton szarkofágot, Korzó üzletközpont gyanánt. A párt április 4-én a szovjet és román hősi emlékműnél koszorúz, ahová az ukrán főkonzulátust is várják – mondta Kiss Bálint.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!