Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.25. 14:04

Hármas ünnep Gyürében

<p>Gyüre - A terv szerint a pályázati pénz felhasználásával a faluközpontban parkot, szabadtéri színpadot és uniós színtű játszóteret építenek.</p>

A gyürei önkormányzat mostanában nagyszabású pályázaton dolgozik, amelyet áprilisban adnak be az illetékeseknek. Nyerés esetén alaposan megváltozik a település arculata. A terv szerint a pályázati pénz felhasználásával a faluközpontban parkot, szabadtéri színpadot és uniós színtű játszóteret építenek.

Parkosításra, virágosításra is sor kerül. Tervezik, hogy egy nyugdíjas pedagógus közreműködésével a helyi gyűjteményekből tájházat alakítanak ki – tájékoztatott Zsoldos Tibor polgármester.
Nemsokára beadnak egy másik pályázatot is, mert falugondnoki kisbuszt szeretnének vásárolni. A buszt több célra használják majd. Ugyanis szeptembertől az általános iskolát nem a helyi önkormányzat, hanem az evangélikus egyház működteti. Az illetékes egyházi vezetők az önkormányzat közreműködésével hamarosan pályázatot adnak be iskolafejlesztésre.

Égető gond  településen a belvíz elvezetése. Az önkormányzat pályázott is a csatornahálózat kiépítésére, de a pályázat nem nyert. A közeljövőben más formában, a környezetvédelmi előírásokra jobban koncentrálva készítik el az újabb pályázatot, hogy megoldott legyen a belvíz elvezetése. Idén még kerékpárút építésére is adnak be pályázatot.

A fiatal polgármester – akárcsak a többi képviselő – szereti a sportot, szívesen jár kulturális rendezvényekre. Ezért idén már nem egy, hanem három falunapot is rendeznek. Mindegyik közösségi ünnepség lesz. Május 1-jén majálist tartanak csengős, sallangos fogathajtással fűszerezve. Júliusban sportnapot rendeznek vásárosnaményi, nyírmadai és tiszaszalkai résztvevőkkel. Augusztus 9-én pedig a kultúráé lesz a főszerep, melyen a helyi fiatalok mellett a naményi színjátszókör műsorának is tapsolhat a közönség. 

- Nábrády Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!