Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.27. 15:14

Ügyintézés szabadnappal, protekcióval Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Bocsánat, de a település nevét meghagyom magamnak, mert félnék hogy az ottani irodát elárasztanák az ügyfelek- írta Gacsályiné Takács Ágnes.</p>

Nagyon jól sikerült az okmányirodával kapcsolatos cikk, illetve felhívás. Talán mindannyiunk ismerettségi körében van olyan akit valamilyen bosszúság ért már az okmányok készítése miatt. Vegyünk egy példát, az enyém saját tapasztalat. Férjhez mentem, s mivel a nevem is megváltozott, gondoltam átíratom a papírjaimat. Ez alapesetben is egy személyit, jogosítvány, és lakcímkártyát jelent.

Az hogy hetekkel később kap az ember időpontot, - bár bosszantó - egy dolog. De hogy minden okmányához külön időpontot kapunk, az aztán kiakasztó. Az ember minden egyes alkalommal kérezkedjen el a munkahelyéről, ha tud. Telefonáltam össze vissza, de ami a szabály, az a szabály. Nos, bevallom, megkerestem az okmányiroda vezetőjét, elmondtam a panaszomat, hogy azért az mégiscsak kínos amikor az ember napokig csak az okmányirodát járja, a város másik végében lévő munkahelyéről. A vezető adott egy időpontot, hogy jelenjek meg az okmányirodában és keressem őt. Írnom sem kell, a vezető nem volt bent aznap. Sehol nem tudtak rólam. Végül kínos beszélgetések után és szúrós tekintetek közepette elkészült a két okmányom. Ez 3 éve történt, de ha jól tudom, a rendszer ma is ez. Mi lenne ha ilyen eshetőségre kitalálnának egy külön eljárást? Sorszám sem kellene, csak előzetes időpont? Mi lenne ha egyszerre ki tudná cserélni az ember az okmányait névváltozás után? Hisz az árát úgyis kifizeti! Én tudok egy jó települést, ahová nem kell időpont, ahová nem kell sorszám. Én is oda fogok menni ha szükségem lesz rá. Bocsánat, de a település nevét meghagyom magamnak, mert félnék hogy az ottani irodát elárasztanák az ügyfelek- írta Gacsályiné Takács Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!