Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.19. 15:28

Gazdát cserélt az Igrice, megvette Nyíregyháza!

<p>Nyíregyháza - A város az ígéreteit teljesítette, a tiszadobi kastélyprogram a kiemelt kormányprogramok közé került, így áron alul, 72 millióért adtuk el a 160 millió forintra felértékelt területet. <dia width="850" height="630" alt="Aláírták az Igrice nyaralófalu adásvételét Nyíregyházán 2008.03.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Al__rt_k_az_Igrice_nyaral_falu_ad_sv_tel_t_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Aláírták az Igrice nyaralófalu adásvételét Nyíregyházán 2008.03.19." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/igrice-alairas-megyehaza-nyiregyhaza.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Megszületett az egyezség, gazdát cserélhetett az a terület, mely miatt oly sok csatát vívott egymással a megye és a város. Fülöp István ekképp kommentálta az eseményt:

- Nyíregyházának és az Állatparknak már régi vágya volt, hogy megszerezze azt a hajdan kempingként szolgáló területet, ami a megye tulajdona volt. Bővíteni szeretnék az állatparkot, Gajdos igazgató úr, már többször beszámolt a terveiről. A megyei közgyűlés úgy döntött, hogy ezt a területet átadja, a város az ígéreteit teljesítette, a tiszadobi kastélyprogram a kiemelt kormányprogramok közé került, így átérezve a dolog fontosságát, áron alul, 72 millióért adtuk el a 160 millió forintra felértékelt területet- mondta a megyei közgyűlés elnöke.

- Nagy öröm ez nekünk, mert a megye és Nyíregyháza végül is egy tőről fakad, és a szabolcsi emberek nyernek majd ezzel a beruházással. S nem csak az Állatparkban megvalósulóval, hanem a Tiszadobon tervezettel is. Mindkét projekt olyan turisztikai látványosság lesz, ami segíthet a munkahelyteremtésben és a megye gazdasági fellendülésében is. Hiszen Szlovákiából, Romániából, Ukrajnából ugyanúgy várunk vendégeket, mint Magyarországról. A Nyíregyházi Állatpark a területen egy olyan különleges látványosságot szeretne felépíteni 2010 áprilisára , amilyet csak az indonéziai esőerdőkben láthat az ember - mondta el lapunknak Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

Kapcsolódó cikkek:

Milliók és milliárdok a térségnek
Az Észak-Alföldi Operatív Program keretében a régió az elkövetkezendő hét esztendőben 285 milliárd forint fejlesztési forrást használhat fel.

Indonéz esőerdő az állatparkban
A Nyíregyházi Állatpark az elmúlt esztendőkben Gajdos László irányítása alatt hatalmas fejlődésnek indult – ami a kívülálló számára legalábbis – úgy tűnik, soha nem áll meg.

Maradandó élményt nyújt a Nyíregyházi Állatpark
Érdemes megfigyelni a jegesmedvék játékos birkózását, a fehér farkasok kergetőzését; a szibériai tigris család mindennapjait. 

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!