Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.25. 14:00

Fergeteges sikert arattak a somogyisok Kisvárdán

<p>Kisvárda - A Várszínház és Művészetek Háza zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a gálán.</p>

Március 14-én rendezték meg a kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában a Somogyi Rezső Általános Iskola tehetséges, kiemelkedő tanulói által bemutatott fergeteges zenés, táncos műsor. A színház zsúfolásig megtelt az érdeklődőkkel. Meghívást kaptak a nagycsoportos óvodások és szüleik is – számolt be az eseményről Dudásné Kázsmér Natália.

A fellépő gyerekek nemcsak magukat, hanem az iskolába járó tanulókat, 424 kiscsillagot is képviseltek – ahogy dr. Onder Istvánné igazgatónő elmondta köszöntőjében.

Az alsó tagozatos gyerekek egy csoportja rock and rollt járt, a tornászcsapat vidám tigrises bemutatóval bűvölte el a közönséget. A színpadi jelmezek is egyediek voltak. Angol és német nyelven énekeltek a felsősök, nem is akármilyen színvonalon. A nézők is csodálattal hallgatták a lányokat.

A műsor sokszínűségét mutatja, hogy mesét, verseket és egy történelmi témájú dramatikus játékot is előadtak a gyerekek. Nem hiányozhatott a hangszeres előadás sem: zongora-, gordonka-, klarinét- és szaxofonjátékot hallhattunk. A közönség pirosra tapsolta a tenyerét.

A mazsorettek előadásában is gyönyörködhettünk. Már a legkisebbek is, akik év elején kezdték a botforgatást, ügyesen mozogtak a színpadon.
A volt somogyis, a 2-es iskolás diákok is megtisztelték az előadást, akik közül többen már országosan is elismert előadók. A műsor páratlan volt, aminek eredményeképpen valóban csillagok születtek Kisvárdán.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!