Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.20. 15:11

Ez a húsvét már foglalt!

<p>Nyíregyháza – Az elmúlt években és idén is azt tapasztaljuk, hogy sok ünneplő utazik el húsvétkor, nagy részük már jó előre lefoglalja utazását – mondja Asztalosné Éva, az egyik belvárosi utazási iroda utazás-és programszervezője.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/husvet-unnep-utazas.wmv/viewer.html" target="_blank">Olvasók mondták: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

15:10: Hagyják otthon autójukat! 

Sokan vannak, akik a hosszú hétvégén elutaznak, mások csak húsvét hétfőn kerekednek fel. Azért, hogy a húsvéti ünnepek és elsősorban húsvét hétfő a kikapcsolódásra vágyóknak és a kirándulóknak ne okozzon bosszúságot, s hogy ne alakuljanak ki forgalmi dugók, a megyeszékhely önkormányzata, az illetékes szervekkel egyezetve forgalmi-rend változásokat vezet be.

Ennek értelmében március 24-én – a helyi autóbuszjáratok kivételével – egyirányú forgalmi rend lép életbe 8–18 óra között a Sóstói úti felüljárótól a Berenát út Fürdő utcai kereszteződéséig. Az egyirányú forgalmi rend időtartamának esetleges meghosszabbításáról – a forgalom nagyságától függően – a helyszínen döntenek.

Ezen a napon Sóstófürdő teljes területén ingyen lehet parkolni, a parkolás céljára pedig megnyitják a Strandfürdő területrészét és a Szeréna-lak területét is. A forgalmi rend megtartása érdekében és a parkolók folyamatos feltöltésének biztosítására a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. parkoló-őröket, az erdőben történő parkolás megakadályozására mező-őröket, a Közterület-felügyelet az Állatpark és a buszforduló térségébe közterület-felügyelőket, az érintett terület ellenőrzésére a Megyei Rendőrfőkapitányság motoros rendőröket, a Városi Rendőrkapitányság pedig járőröket vezényel ki.

A közlekedési szakemberek azt kérik, hogy aki teheti, hagyja otthon az autóját és busszal vagy kisvonattal közelítse meg a kedvelt nyíregyházi látványosságokat, Sóstón az Állatparkot, a Múzeumfalut, így elkerülhetők a forgalmi dugók.

14:00: Az ünnep előtt már két-három hónappal keresik a belföldi utakat, a wellness szállodákat , de nagy azoknak az utasoknak a száma is, akik autóbuszos, kultúrális utakon szeretnének részt venni.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a húsvéti időszakban tele vannak a belföldi szállodák, sokan az ünnep elől „menekülve” utaznak el messzebb, de ez a tendencia a programszervező szerint nem általánosítható.

– Úgy gondolom, nem az ünnep, a készülődés a mumus, egyszerűen vágynak a hagyományos dolgok megelevenítésére az emberek, ráadásul a téli időszak után ez a legelső olyan hétvége, amely már az igazi tavasz reményével kecsegtet – mondja.

A legutóbbi utazási kiállítás kedvező hatással volt az iroda forgalmára, de a programszervező szerint e nélkül is jól megy a bolt. – Még javában tartanak az előfoglalási kedvezmények, ez meg is látszik a forgalmunkon is, sokan jönnek be érdeklődni, utazást szervezni – tette hozzá.

A Szabolcs Volán Zrt., az önkormányzat megrendelésére térítésmentes autóbusz különjáratokat indít:

Örökösföld – Szegfű utca – Dózsa György út – Korányi F. út – Sóstógyógyfürdő útvonalon. A járatok 10–16 óra közötti időszakban 30 percenként indulnak
Kertvárosból, Szélsőbokori út – Fészek út – Dugonics út – Derkovits út – Bethlen G. u. – Mező u. – Rákóczi u. – Kossuth u. – Sóstógyógyfürdő útvonalon. A járatok 10, 11 ás 13 órakor, vissza 14, 15 és 16 órakor indulnak
Borbánya, Alma u. – Pitypang u. – Kállói út – Bocskai u. – Dózsa Gy. u. – Korányi F. út – Sóstógyógyfürdő útvonalon. A járatok 10, 11 és 13 órakor, vissza 14, 15 és 16 órakor indulnak
A járatokat városon belüli utazásra nem lehet igénybe venni! A 8-as busz menetrend szerint közlekedik és viteldíj ellenében városon belüli utazásra is igénybe vehető

- Száraz Ancsa, Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!