Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.22. 16:21

Elégették Mariskát és Juliskát, a kiszebábukat

<p>Nyíregyháza - Az óriás kiszebábut, amit a gyerekek Juliskának és Mariskának neveztek el, egy jó hangulatú játszóház után tűzre vetették, ezzel kívánták elűzni a telet és a sötétséget. A bábut a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai készítették.</p>

A közelmúltban a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum Borbányai és Kistelekiszőlői Művelődési Színterein is téltemető hagyományok felelevenítésével várták a tavaszt. Az óriás kiszebábut, amit a gyerekek Juliskának és Mariskának neveztek el, egy jó hangulatú játszóház után tűzre vetették, ezzel kívánták elűzni a telet és a sötétséget.

A foglalkozások során a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai elkészítették saját kis kiszebábujukat, valamint a tavasz első hirnökei közül a krókuszt is krepp papírból. A programok után a kistelekiszőlői Őszirózsa Nyugdíjas Klub és a borbányai Margaréta Nyugdíjas Klub fánkkal kedveskedett a gyerekeknek.

 

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!