Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.02.28. 06:39

Ha nem mozog ügyesen a kis nyilacska...

<p>Kisdiákokat kérdeztünk: milyen szerepet játszik életükben a számítógép és a világháló. Mészáros Gyulával a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium első osztályában találkoztunk... &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-Meszaros%20Gyula%20video_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A 7. születésnapját ünneplő Szabolcs Online elhatározta: 7 település 7 általános iskoláját felkeresve 7 éves kisdiákokat kérdez arról, milyen szerepet játszik mindennapi életükben a számítógép, ismerős-e az internet és a Szabolcs Online világa.

Mészáros Gyulával a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium első osztályában találkoztunk, 7 éves társaihoz hasonlóan nem ismeretlenek számára a betűk, a számok és a számítástechnika.
– Sok testvérem van, így nem tudok mindig számítógépezni, amikor szeretnék. A nagyobb testvérem szobájába szoktam néha „belopakodni”, és játszani a gépen. Igaz, ennek ő nem nagyon örül, de azért szeret. A kígyós és a mászkálós játékok a kedvenceim, de szoktam autóversenyezni is. Az internetet is ismerem, nagyon jó dolog, mert például amikor a tévések lekameráztak minket, első osztályosokat a múltkor, a számítógépen néztük vissza a műsort.

Sok állatos kép is van a gépen, vigyázni kell, nehogy véletlenül letöröljük őket. Néha jelszót is kér a számítógép, ha nem tudom, nem enged továbbmenni a programban. Az egérrel szoktam rákattintani a játékokra, ha nem mozog jól a kis nyilacska, akkor meg kell tisztítani az egér golyóját! – mesélte Gyuszika.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!