Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.02.28. 17:07

1,4 milliárdra pályázhatnak megyénkben is

<p>Debrecen - Akár 100 milliós vissza nem térítendő támogatás is kapható bővítésre, korszerűsítésre.</p>

 – A bölcsődékfejlesztése, a szociális alapszolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások korszerűsítése a célja annak az 1,4 milliárd forintnak, melyre e héten jelentek meg a pályázati kiírások – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatójánGazda László, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

Kétféle pályázat

Az egyfordulós pályázatokkal – melyek április 30. és július 31. között adhatók be – egyes szociális alapszolgáltatásokra, gyermekjóléti alapellátásokra, a korosztály napközbeni ellátásához kapcsolódó infrastruktúrafejlesztésre, és a szükséges eszközökre, berendezésekre, külső térkialakítására lehet 4,5–50 millió forintos támogatást szerezni.

A kétfordulós pályázatokon nyerhető 20–100 millió forint már összetettebb célt szolgál, így bölcsődei épületek bővítését, felújítását, akadálymentesítését, illetve a gyermekjóléti alapellátást nyújtó intézmények épületeinek, helyiségeinek átalakítására, funkcióváltására, új eszközökkel való felszerelésére, alternatív energiaforrások kiépítésére, vagy akár családi napközik létrehozására is lehetőséget nyújt.

A beadási idő április 30. és május 30. közötti időszak.

Kizárólag az Észak-alföldi régióban bejegyzett székhellyel rendelkező szervezetek pályázhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!