Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.18. 14:36

Pont a Móricz Zsigmond Színházban

<p>A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban december 19-én és 20-án tekintheti meg a nagyérdemű a Pont Műhely Őszinte, de igaz című produkcióját.</p>

A Pont Műhely társulata 1992-ben történő alakulásuk óta számos bemutatót és ősbemutatót tartott, elsősorban a fővárosban. Saját megfogalmazásukban engesztelhetetlen humor és radikális pesszimizmus jellemzi őket.

Eleinte maguk írták darabjaikat, jelenlegi előadásaik között viszont egyaránt megtalálhatóak a klasszikus és a kortárs művek. A társulatot professzionális és alternatív színházi múlttal rendelkező színészek közösen alkotják.

A Pont Műhely egyedi színt jelent a mai magyar színházak sorában azzal a radikális egyén- és társadalombírálattal, ami elementáris és húsbavágó humorral mutatja be az emberi hülyeség szépségéből bőséggel táplálkozó világunkat.

A társulat igyekszik olyan színházi élményt nyújtani, amiben egyaránt megtalálható a prózai- és mozgásszínház minden ismérve, valamint az élőzene. Ez utóbbi szerves részét képezi tevékenységüknek, hiszen a társulatban több ismert zenész is található.

A darabról

A történet itt és most velünk zajlik. A jelen analízise arra mutat rá, hogy az igazság talán valóban győzedelmeskedik némely kiválasztott pillanatban, de a hazugság megszámlálhatatlan kisebb és nagyobb diadalt arat mindennapi életünkben.

Jogosan merül fel a kérdés: melyik érzéssel találkozunk gyakrabban, az ünnep igazságával, avagy a mindennapok hazugságával? És mi történik akkor, ha már az ünnep igazsága is elernyed? Több filozófus, valamint magatartáskutató egyetért abban, hogy az emberi faj túlélése szempontjából a hazugság fontosabb, mint az igazság.

A Pont Műhely társulata hajlíthatatlan szigorral mutatja be, hogy a fenti filozófusok és magatartáskutatók nem viccelnek.
Az előadások után közös beszélgetésre várják az alkotók a közönséget.

Információk a darabról:

Írta: Bíró László

Szereplők: Baranyi Szilvia, Enyedi Éva, Keszég László, Pereszlényi

Erika, Sabák Péter, Szesztay Dávid, Vicei Zsolt

Zene: Márkos Albert

Dalszöveg: Pásztor Tamás, Busa István

Tér: Valcz Gábor

Ruha: Ferencz Zsófi

Technika: Payer Ferenc, Dirscherl Krisztián

Rendezte: Keszég László

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!