Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.18. 10:28

Idős nőket loptak meg trükkös tolvajok

<p>Nyíregyházán az Északi körút egyik lakásába csengetett be hétfőn napközben két nő. Az ismeretlenek egyikük rosszullétére hivatkozva vizet kértek, hogy bevehesse gyógyszerét.</p>

Míg az ásványvizet vett elő, kb. 60.000 forintot loptak el lakásából.

Vásárosnaményban egy 74 éves asszonyt keresett fel két férfi. Az idegenek azt mondták, hogy nyugdíj-kiegészítést hoztak, de előbb egy tízezer forintost kértek, hogy felírják sorszámát. A sértett nem fogott gyanút a furcsa kérés hallatán, elővette megtakarított pénzét, amit a két férfi egy óvatlan pillanatban ellopott.

A bűncselekménnyel okozott kár többszázezer forint. A rendőrség mindkét esetben ismeretlen tettesek után indított nyomozást.  A rendőrség azt kéri, hogy ha valaki lakásokba becsengető gyanú személyekre figyel fel, jól figyelje meg őket, írja fel gépkocsijuk rendszámát, típusát és értesítse a rendőrséget!

Néhány további jó tanács:

Nagyobb összegű készpénz otthon tartását senkinek sem javasolják. Bankkártyájuk közelében ne legyen felírva a PIN kód!

Idegeneket ne engedjenek be a lakásba! Ha mégis szükség van rá, idős, kiszolgáltatott emberek kérjék egy megbízható szomszéd vagy ismerős jelenlétét

Legyenek tisztában azzal, hogy a trükkös tolvajok gyakran vásárlás, eladás, pénzváltás, hozott segély ürügyével férkőznek áldozatuk bizalmába!

A közüzemi szolgáltatók vagy hivatalos szervek ismeretlen munkatársaitól is kérjenek fényképes igazolványt!

A legcsekélyebb gyanú esetén azonnal hívják a 107-es rendőrségi telefonszámot!

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!