Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.28. 06:21

Családias hangulatban…

<p>Nyírbéltek - Madarász Tibor tűzoltó parancsnok 2007. december 17-én 18 órára taggyűlésre invitálta a nyírbélteki óvoda helyiségébe a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjait...</p>

Éves beszámoló közgyűlés Nyírbélteken

Madarász Tibor, aki nem mellesleg a település alpolgármestere is már hosszú idő óta tölti be a parancsnoki posztot.

Az egyesület taglétszáma 26 fő, közülük néhány évvel ezelőtt 11 fő részesült 40 órás tűzoltó alaptanfolyami képzésben.

Zsúfolásig megtelt az óvoda ebédlő helyisége a kezdési időpontra, a tagok mellett az ifjúsági csapat tagjai és az önkéntes tűzoltók hozzátartozói is jelen voltak, amely igazán családias összejövetellé varázsolta a rendezvényt.

A taggyűlésen meghívott vendégként részt vett Holes István tü. alezredes, a megyei tűzoltószövetség alelnöke, Nagy József pv. százados a Nyírbátori Polgári Védelmi kirendeltség vezetője és Csík Mihály polgármester.

Madarász Tibor köszöntötte a vendégeket és a megjelenteket, majd a napirendi pontokban rögzítettek alapján először öt új egyesületi tag felvételére került sor, majd az egyesület alapszabályának módosítását fogadta el a taggyűlés.

Ezt követően – mivel a régi elnökség mandátuma lejárt – az új elnökség és Ellenőrző Bizottság megválasztására került sor.

A tagság egyhangú szavazattal háromfős elnökséget választott. Újabb öt évre Kovács Kálmán került az elnöki posztra, a parancsnok Madarász Tibor, a gazdasági vezető pedig Jóbi Jánosné maradt.

A 2007. évi tevékenységet taglalva a parancsnok büszkén említette, hogy a településen mindössze 4 tűzeset történt, azok is kisebb avartüzek voltak. A tűzeseteken túl 9 műszaki mentésben is részt vettek az egyesület tagjai, 8 esetben vízeltávolítást végeztek, egyszer pedig a település közelében történt közúti balesetnél segítettek a nyírbátori hivatásos önkormányzati tűzoltóknak a műszaki mentésben.

Az ez évi pályázatokon összesen 350 ezer Ft-ot nyertek, melyet szakfelszerelések vásárlására, és az IFA típusú tűzoltó gépjárműfecskendő felújítására fordítottak.

A parancsnok önkritikusan megemlítette, hogy az elmúlt két évben az egyesület nem vett részt a megyei tűzoltó versenyen, mivel nem volt idő a versenycsapatok megfelelő szintű felkészítésére.

A nyírbátori hivatásos önkormányzati tűzoltókkal jó a kapcsolatuk, az általuk szervezett helyismereti foglalkozásokon, és különböző szintű gyakorlatokon rendszeresen részt vesznek az egyesület tagjai is.

A nyírbátoriakkal közösen folyamatosan figyelemmel kísérik a település tüzivíz hálózatának üzemképességét.

A 2008. évi tervei között megemlítette, hogy mindenképpen szeretnének részt venni a jövő évi megyei szintű rendezvényeken.

A beszámoló elfogadása után hozzászólásában Holes István tü. alezredes az egyesület tevékenységével kapcsolatban kiemelte annak jelentőségét, hogy szükség van arra, hogy a nyílbéltekiek vegyenek részt a megyei tűzoltószövetség által szervezett rendezvényeken, fordítsanak kiemelt figyelmet az ifjúsági csapat kialakítására, és az újonnan felvett tagok megfelelő szintű képzésére.

A megyei tűzoltószövetség alelnöke figyelmeztetett arra, hogy a tagság soraiból meg kell találni azt a fiatal, érettségizett személyt, aki segítheti az egyesület parancsnokának irányító, koordináló tevékenységét.

Nagy József pv. százados ígéretet tett rá, hogy minden segítséget megad az önkormányzat vezetésének, és az egyesületnek is.

Csík Mihály  polgármester rávilágított arra, hogy a nagyközségben fontos szerepet tölt be a tűzoltó egyesület, akiknek tagjaira, szükség esetén a polgárőrökkel együtt mindig számíthat úgy a képviselő testület, mint a lakosság is.

A jó hangulatú beszámoló közgyűlés végén családias környezetben egy finom vacsorára hívta meg a megjelenteket az egyesület parancsnoka.

 

- Holes István, tü. alezredes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!