Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.04. 10:59

Boltban meglopott vásárlók

<p>December 3-án egy nyíregyházi használtruha üzletben lopták el egy fiatal nő felakasztott táskáját, benne irataival és 9000 forintjával.</p>

Egy középkorú nőnek az ABC áruházban felejtett táskáját vitték el, benne 40.000 forinttal, iratokkal és mobiltelefonnal. Egy nagykállói üzletben egy férfi letett mobiltelefonját lopták el, 60.000 Ft kárt okozva. Az ismeretlen tettesek után nyomozás indult.

A karácsonyi bevásárlások kezdetén a rendőrség fokozott óvatosságra inti az embereket. Ilyenkor többen nagyobb pénzösszegeket tartanak maguknál – és ezzel a bűnözők is tisztában vannak.

Érdemes megfontolni a bankkártyás vásárlást, persze a PIN kódot soha sem szabad a kártya mellett felírva tartani!

A pénztárcát zárható belső zsebben, felcsatolt övtáskában vagy magunkhoz szorított táskában hordjuk! Drága ékszereket nem tanácsos feltűnő módon hordani.

Gépkocsiban még rövid időre se hagyjunk látható helyen értékeket, de még üres táskát sem, mert a tolvajok percek alatt beüthetik érte az ablakot! Az előzőleg megvett ajándékok is vonzhatják az autófeltörőket. Akár a nyitva hagyott üres kesztyűtartóval is mutathatjuk, hogy azzal a járművel nem érdemes foglakoznia az esetleges tettesnek.

Táskát, pénztárcát ne tegyen a bevásárlókocsira, mert akár az áruházban, akár a parkolóban elemelhetik!

Év végéig a rendőrség a társzervek támogatásával fokozott járőrszolgálatot lát el a nagyobb tömegeket vonzó bevásárlóközpontok, áruházak, piacok, állomások és posták környékén, hogy a vagyon elleni és közterületi bűncselekményeket megakadályozzák.

Az utakon a balesetek megelőzése a rendőrség elsődleges célja.  Az egyenruhások és nyomozók jelenléte azonban akkor igazán hatásos, ha a megelőzésre maguk a vásárlók és közlekedők is figyelmet fordítanak.

Ön is legyen körültekintő, hogy bűncselekmény ne háborítsa az ünnepek nyugalmát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!