Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.28. 06:09

Vigyázat, zsebre megy!

<p>Ahogy az utóbbi hetekben már szinte megszokhattuk – ámbár a kiüresedő zsebünk elleni merényleteket nem hinném, hogy meg lehetne szokni –, ezúttal is emelkedtek az üzemanyagárak. <STRONG>Galambos Béla jegyzete</STRONG></p>

De ne csüggedjünk, nem akármilyen emelés a mostani: „történelmi„ áttörésnek lehetünk tanúi, mivel mostantól csak elvétve lesz olyan kút, ahol a dízelolaj olcsóbb lenne a benzinnél.

Ha rosszmájú akarnék lenni azt mondanám, most már elég sok dízelautó rója a magyar utakat ahhoz, hogy igazán megérje egy ilyen lépés. Ám maradva a tényeknél: október közepétől minden hétre jutott az áremelésekből, melyek nyomán rövid idő alatt 14 forinttal drágult a benzin, és már 26 forinttal a dízel üzemanyag ára. Elemzők szerint ezúttal elsősorban az olajár emelkedésének köszönhető a hazai drágulás, de a gázolaj jegyzésára feltehetően a fűtési szezon beindulásával kapcsolatos félelmeknek köszönhetően emelkedett.

Miután mostantól sok helyen csak 300 forint felett lehet az üzemanyag literjéhez hozzájutni, érdemes lesz kis távolságokra inkább az egészség őrző sétát választani. Egyébként pedig ajánlatos megnézni hol tankolunk, mert 20 forintos árkülönbségbe is beleszaladhatunk, ha nem vigyázunk.

Olvassa el Galambos Béla blogját is, keresse az 50 fokos-t!

Kapcsolódó cikkek:

Az Önnek legkedvezőbb árakat itt nézheti meg >>>>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!