Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.08. 11:53

Országosan ellenőrzik az autók állapotát

<p>Nyíregyháza - Az ellenőrzés kiterjed a járművek műszaki állapotára és a téli közlekedésre való felkészítettségük vizsgálatára. Az autósok figyelmét felhívják a téligumi használatának előnyeire is. <dia width="850" height="630" alt="Országosan ellenőrzik az autók állapotát 2007. 11. 08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Orsz_gosan_ellen__337_rzik_az_aut_k__llapot_1/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Országosan ellenőrzik az autók állapotát 2007. 11. 08." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/video-59.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Észak-alföldi Regionális Igazgatósága, a „Látni és látszani” elv érvényesítésére 2007. november 8-9-én, a régió területén, egyszerre több ellenőrzési ponton összehangolt közlekedésbiztonsági ellenőrzési akciót tart.

Mivel a téli időszakban hosszabbak a sötét és rossz látási viszonyokkal telt időszakok, ezért az ellenőrzés elsődleges célja a hibás, nem megfelelően működő, rosszul beállított jelző- világítóberendezéssel közlekedő járművek forgalomból kiszűrése, a hibák mielőbbi (akár helyszíni) kijavításának kikényszerítése – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Csütörtökön két helyszínen a 4-es számú főútvonalon Császárszállás közelében, valamint ugyanezen főútvonal, Nyíregyházáról, Záhony irányába kivezető, városi szakaszán voltak az ellenőrzési pontok.

Pénteken újabb két helyszínen végzik a Közlekedési Hatóság szakemberei az ellenőrzéseket, azért, hogy kiszűrjék azokat a járműveket, amelyek hibás, nem megfelelően működő, rosszul beállított világító és jelzőberendezéssel vesznek részt a közúti forgalomban.

- Kiss Takács Béla -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!