Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.05. 13:59

KM-portré Katona Kinga

<p>Nagyhalász - Az érettségi után felvették az egri Eszterházy Kristóf Főiskolára, ahol az intézményi kommunikátori szakon tanul.</p>

Régi-új arccal találkozhatnak azok, akik mostanában Nagyhalászban megfordulnak a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Új arccal, hiszen csupán pár hete, október elejétől végzi az intézmény kommunikációs munkáját Katona Kinga, aki azonban nem egyáltalán nem ismeretlen a város lakói előtt, hiszen a városban lakik. Ott is végezte el az általános iskolát, majd Debrecenben a református gimnáziumban érettségizett 2005-ben. Mint mondja, szigorúan fogták a diákok a debreceni középiskolában. Sokat tanultak, azonban ritkán engedték ki őket a városba, kéthetente utazhattak haza.

– A művelődési házban december végéig kötelező főiskolai gyakorlaton vagyok – avat be a titkokba Kinga. – Az érettségi után ugyanis felvettek az egri Eszterházy Kristóf Főiskolára, ahol az intézményi kommunikátori szakon tanulok. Ez a két éves szak a kommunikációval, a médiával kapcsolatos, s itt a művelődési házban is ezt gyakorlom. Az intézmény külső kommunikációjával ismerkedem, illetve igyekszem erősíteni. Leegyszerűsítve mindez azt jelenti, hogy tartom a kapcsolatot a különböző helyi, környékbeli és megyei médiával, legyen az újság, rádió vagy éppen televízió. A szakdolgozatomnak is a külső kommunikáció a témája.
Szabad idejében Kinga kirándulni, olvasni szeret. Az egyik kedvenc írója Danielle Steel.

- M. Magyar László -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!