Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.28. 13:08

A baloldal összefogását sürgetik

<p>Nyíregyháza - A hét végén Budapesten tartotta 23. kongresszusát a Magyarországi Munkáspárt 2006. Ezen megyénket Kiss Bálint megyei elnök, Varga Sándor megyei alelnök és Szabó Lajos városi elnök képviselte.</p>

A szerdai sajtótájékoztatón a párt legmagasabb fórumán született felhívást ismertették.

– A neoliberális politika, a költségvetési hiány erőltetett ütemű csökkentése, a megszorító intézkedések, az elszabaduló energia- és élelmiszerárak nagy terhet rónak a társadalomra.

Az ország szégyene és az eddigi kormányok kudarca, hogy nem tudták enyhíteni a gyermekeket sújtó szegénységet és éhezést. Bebizonyosodott: a dolgozók problémáira sem a jobboldali konzervatív úri, sem a neoliberális tőkés rendszer nem jelent megoldást, rajtuk csak igazi baloldali politikával, a baloldali erők összefogásával lehet segíteni.

A Munkáspárt 2006 ragaszkodik az egységes, országos kockázatközösségen alapuló egészségbiztosításhoz. Elveti a több biztosítós modellt, s vele a magántőke szerepének növelését. A párt támogatja a szakszervezetek egyre szélesebb körű tiltakozó akcióit, ugyanakkor szeretné megóvni azt, hogy ezekre a jobboldal rátelepedjen.

A Fidesz máris megpróbálja a munkások megmozdulását a saját sikerének feltüntetni. Tény: a kialakult helyzetért súlyos felelősség terheli a kormány politikáját. Az MSZP vezetőit a Munkáspárt 2006 arra hívja fel, ne engedjenek a neoliberális nyomásnak, alkossanak egy új baloldali politikai erőt, amely egyaránt harcol a jobboldal–szélsőjobboldal és a neoliberális politika ellen – tájékoztatott Kiss Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!