Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.30. 10:33

Trükkös tolvajok áldozata lett

<p>Legyenek tisztában azzal, hogy a trükkös tolvajok gyakran vásárlás, eladás, pénzváltás, hozott segély ürügyével férkőznek áldozatuk bizalmába!</p>

Egy idős kékcsei asszonyt loptak meg lakásában hétfőn trükkös tolvajok A 73 éves sértettet azzal kereste fel két nő és egy férfi, hogy használaton kívüli tárgyakat vásárolnának. Egy régi rádiót meg is vettek, amihez a néninek egy húszezres bankjegyből kellett visszaadni. A sértettet ezután az egyik ismeretlen kicsalta a házból, hogy krumplit is vennének tőle, míg társa a kifigyelt rejtekhelyről ellopta a néni mintegy 200.000 forintját.

Hasonló bűncselekmények előtt az elkövetők gyakran érdeklődnek a településen egyedül lakó idős emberek után. A rendőrség azt kéri, hogy ha valaki lakóhelyén ilyet tapasztal, jól figyelje meg a gyanús személyeket, írja fel gépkocsijuk rendszámát és típusát!

Néhány további jó tanács:
• Nagyobb összegű készpénz otthon tartását senkinek sem
javasolják. Bankkártyájuk közelében ne legyen felírva a PIN kód!
• Idegeneket ne engedjenek be a lakásba! Ha mégis szükség van rá, idős, kiszolgáltatott emberek kérjék egy megbízható szomszéd vagy ismerős jelenlétét!
• Legyenek tisztában azzal, hogy a trükkös tolvajok gyakran vásárlás, eladás, pénzváltás, hozott segély ürügyével férkőznek áldozatuk bizalmába!
• A közüzemi szolgáltatók vagy hivatalos szervek ismeretlen munkatársaitól is kérjenek fényképes igazolványt!
• A legcsekélyebb gyanú esetén azonnal hívják a 107-es rendőrségi telefonszámot!

- Kiss Takács Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!