Szabó Anita világbajnoki érmekben gondolkozik

Szabó Anita világbajnoki érmekben gondolkozik
© Fotó: Debreceni Búvárklub
Debrecen – 15 éves kora ellenére már 69-szeres korosztályos országos bajnok, 20 országos csúcsot tart, és az idei évben a 18 éven aluliak mezőnyében már 7 világkupa aranyérmet is szerzett.

Ő Szabó Anita, a Debreceni Búvárklub uszonyosúszó versenyzője, aki két hónap múlva vesz részt élete első junior világbajnokságán.

„Eddig nagyon jól alakult ez az év, izgatottan várom a jövő hétvégi ifjúsági Országos Bajnokságot, ahol minden versenyszámban rajthoz állok, azaz összesen 14-szer ugrok majd vízbe a két nap alatt. Mindegyikben szeretnék elsőként célba érni, mert ez sok önbizalmat adhat a világbajnokság előtt.” – tekintett a közeljövőbe a minden versenyszámban otthonosan mozgó tehetség, majd a világbajnoki esélyeire is kitért:

„Szinte biztos, hogy egyéniben az uszonyos gyorsúszó számokban indulok majd a VB-n, és tagja vagyok mindkét nemzeti váltónak is. Még van 2 évem ebben a korosztályban, de már most érmet szeretnék nyerni, amihez javulnom kell még a következő 8 hétben, de képesnek tartom rá magam. A nemzetközi eredményeket figyelve jelenleg a fő számaimban hatan-heten közel azonos időeredményekre vagyunk képesek, így biztosan mindennek jól kell majd sikerülnie, hogy a dobogón állhassak.”

Edzője, Kókai Dávid, örül az eddigi eredményeiknek, de bőven lát még fejlődési lehetőséget:

„Anita eddigi eredményei önmagukért beszélnek, remek adottságokkal rendelkezik és imádja ezt a sportágat. Komoly céljai vannak, amik eléréséhez még nagyon sokat kell dolgoznia, de jó úton halad. Még ő maga sem tudja, mire is képes valójában, keresi a határait, amik még jócskán arrébb vannak. Az idei junior világbajnokság nagyon jó erőpróba lesz számára, kiélezett versenyek várhatóak, amik a távolabbi jövő szempontjából sokat lendíthetnek rajta. Türelmesek vagyunk a pályafutásával kapcsolatban, de már most képesnek tartom rá, hogy meglepje a világbajnoki mezőnyt.”

– Debreceni Búvárklub –Sporthírek


hirdetés