Nagyvilág

2008.06.09. 13:50

Újabb 21 bányászt találtak meg Ukrajnában

<p>Ukrajna - Huszonegy bányászt találtak meg élve abban az ukrajnai bányában, amelyben vasárnap reggel történt robbanás.</p>

A detonáció összesen 37 embert zárt el a külvilágtól.

A fogságba esett bányászok közül kettőt már sikerült a felszínre hozni, egyikük holttestét pedig hétfőn találták meg a mentők - közölte az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség. További 13 bányászról azonban továbbra sincs információjuk a mentőegységeknek.

A 875 méterrel a föld alatt megtalált 21 bányásszal 30 órányi elzártság után sikerült kapcsolatot létesíteniük a mentőalakulatoknak. Az ukrán bányabiztonsági ügynökség szóvivője szerint a férfiak jól vannak, és a mentők megkezdték a felszínre szállításukkal kapcsolatos munkát.

A Kelet-Ukrajnai Karl Marx bányában közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban történt a robbanás, ezer méterrel a földfelszín alatt. A detonáció a felszínen is megsebesített öt embert. A bányát szombaton a biztonsági előírások megszegése miatt bezárták, és elvileg csak egy kisebb csapat dogozott a járatokban. Néhány bányász azonban azt állította, hogy a tragédia idején ugyanúgy volt termelés, mint bármikor máskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!