Sportlétesítménnyel gazdagodott a kéttornyos falu

Sportlétesítménnyel gazdagodott a kéttornyos falu
© Fotó: Molnár Péter
Báránd – Ünnepélyes keretek között adta át Nagy János, Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár az újonnan elkészült bárándi tornaszobát csütörtökön.

– Nagy a felelősségünk a fiatalok felé. Ha jelenlegi életkorukban nem sajátítják el a mozgást, később nehezebb lesz számukra a rendszeres sportolás. Mindehhez a kormány a Nemzetközi Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programmal járul hozzá – mondta Bodó Sándor országgyűlési képviselő.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! ©

A nettó 158 millió forintos beruházásból megvalósult tornaszoba a képviselő szerint több funkciót hivatott ellátni: tanórákon kívüli sporttevékenységek helyszíneként szolgálhat, rendezvényeknek adhat otthont, illetve lehetővé teheti az iskolások kulturális környezetben való mozgását. A 12-szer 24 méteres létesítményben öltözők, tanári és egészségügyi szobák találhatóak, küzdőtere alkalmas tollasozásra és kosarazásra egyaránt.

– Magyarországon minden gyermeknek elegendő esélyt kell kapnia a sportolásra – jelentette ki Nagy János államtitkár, majd az esemény zárásaként átadta a terem kulcsát Báránd polgármesterének, Dr. Kovács Miklósnak.

HBN
hirdetés