Labdarúgás

2022.11.05. 11:00

Nyíradonyban a kemény munkában hisznek

Dán Ferenc csapata lehengerlő mérleggel vezeti a Megye I.-es bajnokságot, ám a szakember és együttese csak a következő mérkőzésre koncentrál.

Forrás: Nyíradony VVTK

Az adonyiak az idei szezonban 11 meccsből 9-en győztesen hagyták el a pályát, emellett van egy döntetlenük, és mindössze egy alkalommal szenvedtek vereséget. Dán Ferenc, a csapat vezetőedzője már tavasszal átvette a gárda irányítását, és abban a félszezonban is kiemelkedőt nyújtott vezetésével az idei éllovas. A szakember a Haonnak elmondta, komoly változásokat eszközölt az eredményesség érdekében, és hangsúlyozta a küzdőszellem a siker kulcsa. – Az előző kiírás második felében már én voltam a gárda edzője, s rögtön észrevettem, hogy sokkal több volt bennük, mint amit a tabella mutatott. Rossz állapotban voltak a srácok akkoriban, de így is sikerült szép eredményt felmutatni. Elsődleges szempont volt a védelem stabilizálása, ez a modern futball alapja. Az idei szezonban a csapat magja megmaradt, ahogyan szerencsére a játékunk is – kezdte a tréner, aki hozzátette, az idei szezonban csúcsosodott ki a csapat valódi ereje. 

 

Éllovasként nem túlzás kijelenteni, hogy a soron következő összecsapást a Nyíradony várhatja esélyesebben a DSI ellen. A vezetőedző szerint minden mérkőzést komolyan kell venni, és fontos az edzéseken gyakoroltakat alkalmazni a pályán. – Az egyik legfontosabb, hogy a fiúk minden edzésen részt veszek, így megfelelően fel tudunk készülni aktuális ellenfelünkre. Csodálatos a szereplésünk, melyre büszke vagyok, viszont tisztelnünk kell minden csapatot, s bízom benne, hogy ez a továbbiakban is párosul majd eredménnyel – mondta Dán Ferenc, és hozzátette: nem gondolkodott helyezésben a szezont megelőzően, ám a dobogós helyek valamelyikével elégedett lenne. A tréner hitvallása szerint a legfontosabb a kemény munka, mely alapján minden meccset meg szeretne nyerni. 

A Nyíradony-DSI találkozót vasárnap, 13:30-kor rendezik a Nyíradonyi Sportpályán. 

Orosz Krisztofer

Dán Ferenc tippjei (a szakember csütörtök délelőtt, a DASE–Kaba mérkőzés kezdete előtt tippelt): 

DASE-Kaba 2-0 
Püspökladány-DEAC 1-1 
Hajdúsámson-Sárrétudvari 3-0 
Monostorpályi-Józsa 3-1 
BUSE-Bestrong 1-1 
HTE-Hajdúnánás 1-1 
Nyíradony-DSI 3-0 
Létavértes-Balmazújváros 3-1 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!