Sport - Salakmotor

2018.04.07. 19:18

Salakmotoros idénykezdet: soha rosszabb versenyt!

Debrecen - A kifejezetten élvezetes és izgalmas szezonnyitó bajnokit Magosi nyerte Tabaka előtt.

Debrecen - A kifejezetten élvezetes és izgalmas szezonnyitó bajnokit Magosi nyerte Tabaka előtt.

A közel hathónapos holtidényt követően az egyéni magyar bajnokság első fordulójával megkezdődött a salakmotoros szezon hazánkban. A hosszú kihagyás és a napsütéses időjárás megtette hatását, szépszámú publikum gyűlt össze a Gázvezeték utcai salakstadionban. A mezőny mintha meg akarta volna hálálni a közönség bizalmát, élvezetes és izgalmas futamokkal szórakoztatta a nézőket.

Látványos előzések

A startlistában változás történt, Karcagi László a pénteki debreceni edzésen bukott, s nem tudta vállalni a szereplést, a helyét az ifjú Fazekas Denisz vette át. A derbi során több bukás is borzolta a kedélyeket, a legrosszabbul a lett Elvis Avgucevičs járt, aki a 2. futam első körében nagyot esett, lábsérülés miatt nem tudta folytatni a küzdelmet. Bár a mezőnyben a külföldiek voltak nagyobb létszámmal (eredetileg 7 az 5 ellen), mégis a hazaiak vitték a prímet.

Az alapszakasz után az első négy helyet magyar vaspapucsos foglata el, Magosi Norbertnek, Tabaka Józsefnek, Kovács Rolandnak és Benkő Rolandnak kifejezetten jó esélyei voltak az elődöntőkben. Ezt a sanszot egyedül Kovács nem tudta finalistás helyre váltani, mivel bukott, s ezért kizárásra került az első elődöntőben. A legjobbak futamában Magosi, Tabaka és Benkő a szlovák Patrik Búrival mérte össze erejét. Az etap előtt favoritnak kikiáltott Magosi a döntőben is bizonyította, hogy ezen a napon neki van a leggyorsabb versenygépe, bár Tabaka sokáig tartotta vele a lépést, férfias küzdelmet követően a gyulai színekben induló motoros meglépett, s megnyerte az etapot. A harmadik helyet némi meglepetésre Búri szerezte meg, aki legyőzte a technikai gondokkal küzdő Benkőt.

Lesz még jobb!

- Bár nyerni szerettem volna, egyáltalán nem vagyok elégedetlen, ebben a versenyben ennyi volt. Magosi Norbi nagyon gyors volt, jól versenyzett, megérdemelten nyert.

Kezdésnek nem volt rossz, bízom benne, minél többször ülök motorra, annál jobb formába lendülök”

- nyilatkozta a Naplónak a viadalt követően a debreceni Tabaka József.

A három fordulóból álló egyéni magyar bajnokság július 28-án Gyulán folytatódik.

BN


Végeredmény:

1. Magosi Norbert (Gyula) 17 pont,

2. Tabaka József (Debrecen) 14,

3. Patrik Búri (szlovák) 9,

4. Benkő Roland (Gyula) 10,

5. Kovács Roland (Miskolc) 8,

6. Andrij Kobrin (ukrán) 7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!