Sport

2019.04.12. 07:55

Torna Eb - Fehér Nóra és Péter Sára is döntős

Szczecin - Péter Sára ugrásban, Fehér Nóra pedig egyéni összetettben jutott döntőbe a lengyelországi Szczecinban zajló torna Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Szczecin - Péter Sára ugrásban, Fehér Nóra pedig egyéni összetettben jutott döntőbe a lengyelországi Szczecinban zajló torna Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Fehér Nóra végig kiegyensúlyozott volt, minden szeren jó teljesítményt nyújtott, és végül a 14. helyen kvalifikált a pénteki egyéni összetett fináléba.

"Elégedett vagyok magammal, úgy érzem, sikerült elég stabilan tornáznom. Nagy élmény, hogy döntőbe jutottam, tavaly a csapattal már sikerült, de egyéni összetettben ez lesz az első finálém" - nyilatkozta Fehér Nóra. Hozzátette, érzése szerint képes még jobban teljesíteni, még pontosabban tornázni. Bár egyelőre nem döntötték el, de lehet, hogy a döntőre emelik az ugrása anyagerejét.

Péter Sára is remekelt, az első ugrása kiválóan sikerült, és bár a második még nincs teljesen készen, de azt is szépen bemutatta, végül hetedikként került a szombati döntőbe.

"Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült döntőbe jutnom. Ez lesz életem első fináléja. A talajt amolyan bemelegítésnek szántuk az ugrás előtt, hogy az jól sikerüljön, és összejött" - mondta Péter Sára.

Ugrásban Bácskay Csenge sem szerepelt rosszul, de a második gyakorlata végén ellépett, így ő második tartalékként készül a döntőre. Székely Zója gyengébb napot fogott ki, de nála elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél.

"Nagy öröm, hogy két versenyzőnk is a döntőbe jutott. Az látszik, hogy Péter Sára és Bácskay Csenge ugrásában is nagy jövő van. Fehér Nóra kiemelkedően teljesített, az ő produkciójára a legjobb szó: kiegyensúlyozott" - szögezte le Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Az Európa-bajnokság pénteken az egyéni összetett döntőkkel folytatódik.

A magyar női válogatott eredményei a selejtezőkben:

egyéni összetett:

14. Fehér Nóra 51,632 pont

59. Székely Zója 45,032

ugrás:

7. Péter Sára 13,983

10. Bácskay Csenge 13,816

talaj:

24. Péter Sára 12,533

25. Fehér Nóra 12,466

73. Székely Zója 10,966

gerenda:

19. Fehér Nóra 12,800

31. Bácskay Csenge 11,666

72. Székely Zója 10,166

felemáskorlát:

18. Fehér Nóra 13,400

71. Székely Zója 10,600

Az Európa-bajnokság további programja:

  • péntek: egyéni összetett döntők, férfi 13.00, női 17.30
  • szombat: szerenkénti döntők, férfi talaj, lólengés, gyűrű, illetve női ugrás, felemáskorlát 13.30
  • vasárnap: szerenkénti döntők, férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj 13.30
  • - MTI -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!