Sport

2019.03.07. 11:42

Reális az eredmény

<em>Azzal fogadott szerdán a szerkesztőségben a kollégám: „tudtam-e, hogy a Reálban most akciós az Ajax mosogatószer, egyet fizet, négyet kap”. Erről még ugyan nem értesültem, de természetesen én is láttam az előző esti madridi mészárlást, azt, hogy a Real Madrid az amszterdami győzelme után hazai pályán súlyos, 4–1-es vereséget szenvedett a holland Ajaxtól és kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Nem kis blama.</em> Tamás Nándor írása.

Azzal fogadott szerdán a szerkesztőségben a kollégám: „tudtam-e, hogy a Reálban most akciós az Ajax mosogatószer, egyet fizet, négyet kap”. Erről még ugyan nem értesültem, de természetesen én is láttam az előző esti madridi mészárlást, azt, hogy a Real Madrid az amszterdami győzelme után hazai pályán súlyos, 4–1-es vereséget szenvedett a holland Ajaxtól és kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Nem kis blama. Tamás Nándor írása.

Persze, a Real-szurkolók – jómagam a spanyol futball másik ékkövével szimpatizálok – pontosan tudják, hogy ez már csak egy keserű folyamat betetőzése volt, hiszen a múlt hét közepén egy hármast kaptak otthon a Barcától és kihullottak a Király-kupából, hétvégén ugyancsak a katalánok verték őket a Bernabéuban, alaposan lecsökkentve ezzel a blancók bajnoki álmát, s erre jött a keddi BL-kín. A spanyol sajtó egybehangzóan állítja, itt van vége az aranykornak, amely során az utóbbi öt esztendőben négyszer is elhódították Ronaldóék a BL-serleget.

Igen, itt egy aprónak nem nevezhető történés: a klubot a nyáron elhagyta az ötszörös Aranylabda-győztes CR7 és a vezetőedző, Zinédine Zidane. Állítólag mindketten Pérez elnök miatt, akinek a nyakába varr­ják most sokan a jelenlegi krízis kialakulását, s azt is, hogy rosszul választotta meg a szezon elején a trénert Lopetegui személyében, s az utódja, a beugró Santiago Solari sem tudta megugrani a kétségkívül igen magas mércét.

Igaz ugyan, hogy egy gigász most kis időre eltűnik a labdarúgás nagyszínpadáról, ám a korábbi BEK/BL-győztes Ajax diadalmasan fellépett oda. Lehet, új korszakot nyitva a világfociban.

- Tamás Nándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!