Sport

2019.03.28. 12:01

Nagy csatára késztette ellenfelét a DVSC

Debrecen - A második félidőre feljavuló hazaiaknak még a győzelemre is volt esélye, de a végét a Ferencváros bírta jobban.

Debrecen - A második félidőre feljavuló hazaiaknak még a győzelemre is volt esélye, de a végét a Ferencváros bírta jobban.

A Ferencvárost fogadta a DVSC Schaeffler együttese a K&H női kézilabdaliga 18. fordulójában. Igazi rangadóhangulatban kezdődött a mérkőzés, mindkét tábor már az elejétől nagy hangerővel biztatta az övéit.

Sima első félidő

Nagy elszántsággal vetették bele magukat a küzdelembe a csapatok, a vendégeknél Nerea Pena villogott az elején, de a Lokinál ekkor még mindig volt valaki, aki megtalálta az utat a kapuig. Aztán szép lassan kezdett elnyúlni vetélytársától a vendégcsapat: a debreceniek támadásába egyre több hiba csúszott, a fővárosiak pedig köszönték az ajándék labdákat, és sorra szerezték a könnyű gólokat. Köstner Vilmos a 10. percben már a második időkérését hajtotta végre, hogy felrázza együttesét, de ez az első félidőben nem nagyon sikerült. Akartak, mentek előre a piros-fehérek, de sok offenzíva lendülete akadt el a tétova passzolgatásban, amelyeknek a vége legtöbbször vendégtalálat volt, így 14–20-as ferencvárosi vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

Fotó: Molnár Péter

Feltámadt a Loki

Aztán egy teljesen más DVSC jött ki az öltözőből a második játékrészre: a hazaiak villámgyorsan berámoltak három gólt Bíró Blanka kapujába, ezt látva Elek Gábor, az FTC szakvezetője máris nyúlt az időkérést jelző T táblácska felé (33. perc, 18–21). De nem volt ellenszer, ebben a periódusban robogott a Loki, és a 43. percben utolérte a Ferencvárost (26–26). De itt még nem volt vége: a 47. minutumban már kétgólos hazai előnyt (28–26) mutatott az eredményjelző!

Érett a bravúr, és ezt megérezve óriási hevülettel tombolt a lelátó debreceni része. A vendégek éltek a második időkérésükkel is, ami nyugtatólag hatott a zöld-fehérekre, és a lendületet vesztett Lokitól visszavették a vezetést. Nagy volt a feszültség a pályán, egygólos fővárosi előnnyel mentek bele a csapatok a hajrába, amit jobban bírt idegekkel a Ferencváros, így végül 30–34-es győzelmet aratott a Hódosban. A vereség ellenére dicséret illeti a debreceni lányokat, mert nagy csatára késztették az esélyesebb zöld-fehéreket.

MSZ


DVSC-SCHAEFFLER–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 30–34 (14–20)

Debrecen, 1800 néző, V.: Bócz, Wiedemann

DVSC: Triffa – Varsányi 1, Punyko 3, TÓVIZI 7, Deszpotovics 2, Grigel, VANTARA-KELEMEN 6

Csere: OGUNTOYE (kapus), BULATH 6 (5), KOVÁCS ANNA 5, Bordás, Szabó P., Arany, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos

FTC: BÍRÓ – LUKÁCS 3, KLUJBER 9 (2), KOVACSICS 5, Pásztor 1, PENA 6, Schatzl 1

Csere: Szemerey (kapus), HÁFRA N. 5, Klivinyi 2, Horváth D., Mészáros R., Márton 1, Faluvégi D. 1. Edző: Elek Gábor

Kiállítások: 2, ill. 4 perc

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.


Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Sajnos nem először kellett korán időt kérnem, keresnem kell az okait ennek. Nem láttam a mérkőzés elején azt a hőfokot a lányokon, amit vártam. Összességében sok hibával játszottunk: kihagytunk ziccereket, eladtunk labdákat, ez jellemezte az első félidőnket. A második játékrészre sikerült összeszedni a csapatot, de kevés volt az önbizalmunk. Nem volt meg a hitünk a Ferencváros legyőzéséhez.

Elek Gábor: – Nem ilyen mérkőzésre számítottam, az első félidő után csalódás volt a második. A Debrecen masszívan védekezett a második fél­időben, így keserves lett, de magunkat vittük be az erdőbe. A győzelemnek örülök, de ahogy sikerült, már kevésbé.


[related-post post_id="4185146"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!