Sport

2019.03.09. 12:03

Öt Loki-szurkolót kellett kórházba szállítani, miután rájuk támadtak a Kisvárda elleni meccs után

Debrecen, Kisvárda - Mint ahogy arról már korábban <a href="/dvsc-schaeffler-balhe-a-kezimeccs-utan/4167155" target="_blank" rel="noopener">beszámoltunk</a>, nem minden debreceni szurkolónak adatott meg, hogy felhőtlenül örülhessen a péntek esti, Kisvárda elleni győzelemnek. A találkozó után a helyi biztonságiak megütöttek egy cívisvárosi szurkolót, többeket pedig lefújtak paprikaspray-vel.

Debrecen, Kisvárda - Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, nem minden debreceni szurkolónak adatott meg, hogy felhőtlenül örülhessen a péntek esti, Kisvárda elleni győzelemnek. A találkozó után a helyi biztonságiak megütöttek egy cívisvárosi szurkolót, többeket pedig lefújtak paprikaspray-vel.

– A mérkőzésen nem volt jele annak, hogy itt bármiféle balhé lesz aznap. A lefújás után örültünk a győzelemnek, lepacsiztunk a lányokkal, én pedig egyedül megindultam kifelé a csarnokból. A lépcső alján egy „Mi van b*zd meg, nem tudsz rendesen viselkedni?” kérdéssel odalépett hozzám a 01-es számmal ellátott rendező. Én visszakérdeztem, hogy mi a gond, erre ő halántékon ütött. Egyből elkezdett vérezni a fejem, szerencsére lábon maradtam, megtöröltem a fejem, és a további balhét megelőzendő kimentem a parkolóba – elevenítette fel a történteket Rácz Tibor, az eset egyik kárvallottja.

Válasz helyett előkerült a paprikaspray

A többiek, amikor megtudták, mi történt, úgy döntöttek, megtudakolják a biztonságiaktól, hogy mégis miféle eljárás az, hogy indok nélkül ütnek meg szurkolót. A debreceniek szerint a "válasz" az volt, hogy a rendezők nagyjából egy méterről lefújtak mindenkit paprikasprayvel, majd sietősen eltűntek a csarnokban.

– A fejemen keletkezett egy kétcentis seb, illetve bedagadt a szemem is. Voltak ott rendőrök, de valamiért nem léptek közbe, viszont utána, amit lehetett, segítettek: mentőt hívtak, és ügyeltek arra, hogy ne legyen újabb atrocitás. Ötünket kórházba szállítottak, majd az ellátás után feljelentést tettünk a helyi rendőrkapitányságon, ahol ismét korrekten viszonyultak hozzánk – mondta el Tibor.

A drukkerek információi szerint a mérkőzést biztosító rendezők nyíregyháziak voltak, az pedig közismert, hogy szurkolói vonalon nem felhőtlen viszony a lokisták és a szabolcsiak között, talán ez válthatta ki az agressziót a rendezőből.

Reagált a Kisvárda

A Kisvárda Master Good SE szombat délután hivatalosan is állást foglalt a mérkőzést követő történtekkel kapcsolatban:

Sajnálattal értesültünk a 2019. március 8-án játszott Kisvárda Master Good SE–DVSC-Scaeffler női kézilabda-mérkőzés lefújását követő eseményekről, amikor a vendégszurkolók kerültek összetűzésbe a biztonságiakkal. Amellett, hogy sajnáljuk a történteket, klubunk el is határolódik attól, hiszen a biztosítási és rendvédelmi feladatok nem egyesületünk illetékessége alá tartozik, hanem az általunk megbízott, külsős biztonsági szolgálathoz. Egyúttal azt is cáfoljuk, hogy a hazai szurkolók kerültek volna összetűzésbe a debreceni tábor tagjaival, ilyenről szó sem volt. Úgy értesültünk, hogy a rendőrségi vizsgálat megkezdődött, magunk is kíváncsian várjuk annak eredményét. A sérülteknek ezúttal is mielőbbi felépülést kívánunk, a vendégtábornak pedig sok olyan mérkőzést, amelyeken olyan hangulatot teremtenek, mint pénteken is - írja hivatalos honlapján a kisvárdai klub.

HBN


[related-post post_id="4167155"]

[related-post post_id="4167075"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!