Sport

2019.03.27. 14:17

DVSC: nem csökkenhet a figyelem

Debrecen - Triffa Ágnes szerint látni, hogy nagyon egyben vannak a fővárosi a zöld-fehérek.

Debrecen - Triffa Ágnes szerint látni, hogy nagyon egyben vannak a fővárosi a zöld-fehérek.

Az utóbbi időkben szépen kijutott a rangadókból a DVSC Schaefflernek, hiszen sorrendben a Győr, a Békéscsaba, majd a Kisvárda ellen kellett pályára lépniük a piros-fehéreknek. A szerdai mérkőzés is tökéletesen illik a sorozatba, hiszen az ősi rivális Ferencváros együttese vizitál a Hódosban szerdán este hat órától.

A mérkőzésre való felkészülést nem könnyítette meg, hogy az elmúlt héten jó pár kézilabdázóját válogatottbeli érdekeltsége miatt nélkülöznie kellett Köstner Vilmos vezetőedzőnek, köztük Triffa Ágnest, a Loki sokadik virágzását érő hálóőrét.

– Nagyon örültem a meghívónak, jó volt ismét a válogatottnál készülni. Remekül éreztem magam, a lányok is gyorsan befogadtak, mindenkivel megtaláltam a közös hangot. A japánok elleni győztes felkészülési mérkőzésen egy félidőt játszottam, egyáltalán nem izgultam, és szerencsére a távol-keletiek játékstílusa sem okozott számomra problémát, hiszen korábban már védtem ellenük többször is.

Egymásért küzdenek

A válogatott keretnek számos ferencvárosi játékos is tagja volt, így Triffa testközelből figyelhette a szerdai rivális több meghatározó kézilabdázóját.

– Nem mondok újat azzal, hogy remek csapat a Fradi, tele fiatal és tehetséges játékosokkal, akik nagyon tudnak küzdeni egymásért a pályán. Az a válogatottnál is látszott, hogy emberileg is szeretik egymást, ez pedig egy női együttesnél különösen fontos, hiszen még inkább erősíti a csapategységet. Az biztos, hogy ellenük egy pillanatra sem csökkenhet a koncentráció és az akarat, mert képesek az egész mérkőzés alatt végig ugyanazzal a lelkesedéssel és hőfokkal játszani – mondta el a kiváló kapus.

Emléktáblát adnak át

Szerdán a mérkőzés előtt egy meghitt esemény is történik: 15 órától a Hódos Imre Sportcsarnok főbejáratánál a DVSC kézilabdacsalád emléktáblájának ünnepélyes átadóünnepségét tartják majd. A klub ezúton szeretne emléket állítani azoknak, akik játékosként, vezetőként, szurkolóként egykoron sokat tettek a klubért, de sajnos már nincsenek az élők sorában. Az emléktáblára kihelyezett Lapidaris-kő okostelefonnal történő megnyitásával megtekinthető lesz a hozzá tartozó emlékoldal tartalma, amelyen jelenleg nyolc tagról lehet majd olvasni.

Fegyelmi határozat

A Magyar Kézilabda Szövetség fegyelmi tanácsa meghozta ítéletét a február végi DVSC–Győr bajnokin történt szurkolói megnyilvánulások ügyében, ennek értelmében a testület fegyelmi büntetésként 200 ezer forint pénzbüntetéssel, továbbá egy hazai NB I.-es bajnoki mérkőzés nézők nélküli, zárt sportlétesítményben történő lejátszásával sújtotta a klubot, utóbbit december 31-ig tartó próbaidőre felfüggesztve.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!