Sport

2019.03.01. 15:44

Dr. Flóra-Orosz Katalin négy új világcsúcsa

Debrecen - Huszonegy bajnoki címet szereztek a debreceniek, így átvették a vezetést az összetettben.

Debrecen - Huszonegy bajnoki címet szereztek a debreceniek, így átvették a vezetést az összetettben.

Százhalombattán, a IX. rövidpályás szenior országos bajnokságon a 85 évesen korcsoportot váltó dr. Flóra-Orosz Katalin négy világcsúcsot döntött meg új korcsoportjában: az 50 méteres, a 100 m-es és a 200 m-es hátúszásban, valamint a 200 m-es vegyes úszásban jegyzi mostantól a korcsoport új világrekordját!

Olimpián is

Az energikus és kiváló edzettségi állapotú, fiatalos sport­ember a 2017. évi budapesti szenior világbajnokság óta versenyez debreceni színekben. Korábban kolozsvári fiatal úszóként 1948-56 között több mint harminc országos bajnokságot nyert és 27 román csúcsot ért el. Szeniorként évek óta a világ élmezőnyében van, kolozsvári, majd debreceni színekben számos egyéni Európa-bajnoki és világbajnoki címet birtokol, váltóban is Európa-bajnok és többszörös dobogós helyezett. Több világ- és Európa-csúcsot tart. Sportorvosként a román olimpiai csapat doktora volt két olimpián.

Éremeső

Dr. Flóra-Orosz Katalin Százhalombattán öt egyéni bajnoki címet nyert, testvére, Maier-Orosz Judit négy bajnoki címet szerzett, két versenyszámban országos csúcsot is döntött a 75-79 évesek korcsoportjában. Ötször volt bajnok Gombkötőné Tóth Ilona, háromszor Bocskor Kitty, kétszer Othman Mohamed, egy-egy bajnoki címet szerzett Rentka László és Virágos Gábor. Dobogós helyezéseket ért el Széll Katalin, Miklós Attila, Darnay Erika, Gazda Zsuzsa, Takácsné Kancsár Katalin, Sárkány Ákos, Lengyel Kolos és Nagy Erzsébet Éva, Karácsonyi György pedig pontszerző lett.

Pontok a rekordokért

A 16 fős debreceni csapat a pontversenyben a százalékos teljesítmények és rajtszámok alapján számított értékelésben a szentesi versenyen a 7., Százhalombattán a 6. helyen végzett, de a világ-, és országos rekordok utáni jelentős szakmai többletpontokkal együtt átvette a vezetést a 46 egyesület versenyében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!