Sport

2019.03.17. 08:43

DEAC: itthon javíthatnak

Debrecen - Hazai pályán javíthat a DEAC a jó erőkből álló Ferencváros ellen.

Debrecen - Hazai pályán javíthat a DEAC a jó erőkből álló Ferencváros ellen.

Alig több, mint 24 óra állt David Musial rendelkezésére ahhoz, hogy felkészítse csapatát az FTC elleni második elődöntő mérkőzésre. A fő hangsúly a regenerációra esett, ennek megfelelően a vezetőedző szerdán, a meccsnap reggelén átmozgató tréninget, valamint száraz edzést vezényelt és átrendezte a sorokat is – számolt be róla a DEAC honlapja.

A végén dőlt el

Mint ismert, kedden 7–2-re kaptak ki a debreceniek a Fradi otthonában, majd másnap 5–2-re maradt alul a DEAC. A felek az egyik csapat negyedik sikeréig küzdenek, szombaton és vasárnap is 18.30-tól mérkőznek meg a gárdák a Debreceni Jégcsarnokban.

Jobban kezdett ugyan szerdán a Debrecen, mint előző nap, ám a 12. percben a cívisvárosiak védői nem takarítottak időben, egy kipattanóból Roczanov szerzett vezetést a zöld-fehéreknek. Rohamozott a DEAC, Izacky pontosan tálalt Kovács Bronson elé, s ő pattintott kapáslövéssel kiegyenlített.

A második harmad nem indult jól a vendégek szempontjából, a 22. minutumban Tóth Adrián találatával újra a hazaiaknál volt az előny. Ez az etap leginkább mezőnyjátékkal telt el, a Ferencváros próbálkozott többet, gól azonban egyik oldalon sem született.

A záró felvonásban gyorsabban pörögtek az események. A 42. percben Nagy Gergő átadását Walls értékesítette, de ezúttal a válasz sem késett sokáig. Kozma átadásával Novotny húzott keresztbe, majd félmagasan visszalőtte a pakkot, Arany nem tudta lekövetni az akciót. A számláló végül 5–2-nél állt meg, vagyis a Fradi már 2–0-s előnyben van.

Nem vár könnyű feladat a debreceniekre szombaton és vasárnap sem, adott esetben az FTC már a hétvégén lezárhatja a párharcot. Ám ahogy eddig megismerhette a hazai publikum a DEAC csapatát, biztosak lehetünk benne, hogy nem adják majd olcsón a bőrüket Hetényi Zoltánék.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!