Sport

2019.03.01. 14:30

Bajnokesélyeshez látogat a DVSE

Debrecen - Szombaton elkezdi a középszakasz felsőházát a DVSE vízilabda csapata. A debreceni pólósok rögtön a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyeséhez, a Ferencvároshoz látogatnak.

Debrecen - Szombaton elkezdi a középszakasz felsőházát a DVSE vízilabda csapata. A debreceni pólósok rögtön a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyeséhez, a Ferencvároshoz látogatnak.

Az elmúlt héten a Szolnok ellen aratott fantasztikus sikerével Miroslav Bajin együttese a negyedik helyen zárta az alapszakaszt, ezzel bejutott az OBI nyolc legjobb csapata közé. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Sportuszodában debreceni vízilabdacsapatnak talán még sosem sikerült ilyen erős ellenfelet legyőznie – olvasható a debreceniek honlapján.

– Ez egy óriási előrelépés a klub életében, hiszen nagyon rég nem sikerült már legyőznünk a Szolnokot, ilyen erős kerettel felálló csapatot pedig talán sosem sikerült még megvernünk. Igyekeztünk felkészülni belőlük, és kihasználni a gyengepontjaikat, ami azt gondolom, hogy sikerült is. Nyilván ehhez kellett az is, hogy nekünk összejöjjenek a dolgaink, ők pedig sokat hibázzanak, de az első félidőben megszerzett előny végül kitartott – emlékezett vissza a múlt heti bravúros győzelemre Kardos Sándor másodedző.

Nem sok ideje van a DVSE-nek az ünneplésre, hiszen szombaton 17 órától a szintén világsztárokkal felálló Ferencváros otthonában van jelenésük. A zöld-fehérek az első helyen végeztek az alapszakasz A-csoportjában, ráadásul veretlenül. Sokat elmond Varga Dénesékről, hogy amellett, hogy nem találtak eddig legyőzőre, igazából megszorítani sem tudta őket senki. A legutóbbi fordulóban például a második helyen végző Eger otthonában nyertek négy góllal.

– A Ferencváros talán a bajnokság legerősebb csapata, de bármennyire is jó játékosok alkotják, azért nekik is vannak hibáik, amikből igyekszünk minél jobban felkészülni. A szakmai stábbal a helyszínen tekintettük meg az egyik mérkőzésüket, tisztességgel felkészültünk belőlük, és bár nem mi vagyunk az esélyesek, ha fegyelmezetten vízilabdázunk, akkor akár egy jó meccset is tudunk majd velük játszani – zárta szavait a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!