Sport

2019.02.09. 19:52

Labdarúgó NB I - Megszakadt a Budapest Honvéd nyeretlenségi sorozata

Budapest - A Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémia gárdáját a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában szombaton.

Budapest - A Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémia gárdáját a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában szombaton.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 2-1 (2-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1780 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Holender (9., 17.), illetve Radó (73.)

sárga lap: Kamber (4.), Kálnoki Kis (66.), Gazdag (94.), illetve Heris (16., 94.), Latifi (70., 81.), Varga J. (90.)

piros lap: Latifi (81.), Heris (94.)

Budapest Honvéd:

Gróf - Lovric, Kamber, Kálnoki Kis - Mezghrani, Szendrei (Májer, 67.), Heffler, Gazdag, Uzoma - Danilo (Tischler, 68.), Holender

Puskás Akadémia:

Hegedüs L. - Szolnoki, Hadzsiev, Heris, Bokros - Tamás (Nagy Zs., 80.), Varga J., Urblík, Kiss T. (Latifi, a szünetben) - Vega (Arabuli, 57.), Radó

Az ellenfelet saját térfelén letámadó felcsútiak mezőnyfölényével kezdődött a találkozó, de a vendégvédelem a 9. és a 17. percben is óriásit hibázott, a szemfüles Holender pedig mindkétszer góllal büntetett. Mezőnyjátékkal folytatódott a mérkőzés, a kapuk előtt ritkán adódtak lehetőségek.

Nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Puskás Akadémia, de veszélyes gólhelyzetig nem jutott a jól záró kispesti védelemmel szemben. A Honvéd a kontráiban bízott, Danilo az egyik ilyen akció lezárásaként kevéssel ollózott a felcsúti kapu fölé. A 73. percben szépített a Puskás Akadémia - Radó lövése egy védő lábán pörgött fel, majd kötött ki a kapu jobb oldalában -, de hiába támadott a hajrában, egyenlíteni már nem tudott. A vendégcsapat kilenc játékossal fejezte be az összecsapást.

A Honvéd ezt megelőzően november elején nyert a bajnokságban, azóta hat mérkőzésen három döntetlen mellett háromszor kikapott. A Honvéd pályaválasztóként ötödik meccsén negyedszer győzte le a kispestiek vendégeként továbbra is nyeretlen felcsútiakat. A Puskás Akadémiának idegenben nem megy: a bajnoki szezon tizedik vendégfellépésén nyolcadszor maradt alul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!