Sport

2019.02.24. 11:24

Kisebb fajta csodát vitt véghez a pólócsapat

Debrecen - Lehengerlő játékkal rukkolt elő a DVSE, mely 10–8-ra győzte le a sztárokkal felálló Szolnokot.

Debrecen - Lehengerlő játékkal rukkolt elő a DVSE, mely 10–8-ra győzte le a sztárokkal felálló Szolnokot.

A Szolnok ellen vívta meg a DVSE utolsó, 14. alapszakasz-meccsét a férfi vízilabda OB I. B csoportjában. Nem sokan számíthattak arra, ami a meccsen történt, a nagyszünetben 7–1-re vezettek a cívisvárosiak, akik 10–8-ra húzták be a találkozót.

Kiválóan indult az összecsapás a Debreceni Sportuszodában a hazaiak szemszögéből a bombaerős szolnokiakkal szemben. Fekete Gergő váltott gólra egy akciót, majd Dőry Farka úszott meg, és duplázta meg a cívisvárosiak előnyét. Lukas Durik is megvillant, és ugyan a negyed végén szépítettek a vendégek, nyolc perc játékot követően 3–1-re mentek Miroslav Bajin tanítványai.

Fotók: Matey István

A rövid szusszanó után ott folytatták a debreceniek, ahol abbahagyták. Nem ismertek lehetetlent, Stefan Vidovic is feliratkozott a gólszerzők közé, majd jötte egy Dőry-dupla, így már 6–1 állt az eredményjelzőn. A csapatkapitány Kovács Gábor is betalált, a nagyszünetben a hajdú-bihariak nagy örömére 7–1-re vezettek a házigazdák.

Csökkent a fór

Fekete ismét megzörgette a szolnokiak hálóját, utána azonban Zivko Gocic alakulata is felvette a fonalat, és feljöttek 8–5-re. Macsi Patrik egy emberelőnyös helyzetet használt ki, így megnyugtató helyzetből várhatta a DVSE az utolsó felvonást.

Kétgólosra olvadt a Debrecen előnye, ám jött Fekete büntetője, és 10–7-re módosult az állás. Ugyan az utolsó találat a Dózsáé volt, de ez már nem változtatott a tényeken, csodás győzelmet aratott a DVSE.

A cívisvárosiak így semmit nem bíztak a véletlenre, a csoportjuk negyedik helyén zártak, vagyis a felsőházban folytathatják a küzdelmeket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!