Sport

2019.02.21. 10:36

Ismét itt a Békessy-emlékverseny

Debrecen - Serra Bendegúz elmondta, már a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend az emlékverseny.

Debrecen - Serra Bendegúz elmondta, már a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend az emlékverseny.

Immár 18. alkalommal rendezik meg a Békessy Béla Emlékversenyt; a viadalt, mellyel Békessy Béla százados sportszeretete és emberi nagysága előtt tisztelegnek, február 23. és 24. között tartják meg a Békessy Béla Vívócentrumban (Debrecen Faraktár u. 65.) - áll a Békessy Béla Vívó Klub közleményében.

Jó lehetőség

A sorozat életre hívója, Serra Bendegúz elmondta, már a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend az emlékverseny. – A legjobbak a hazai válogató versenyeken túl világkupákon is meg tudnak méretni, de fontosnak tartottuk, hogy a második vonalnak is legyen lehetősége több versenyzésre. Miután 2009-ben tagja lettem a Magyar Vívó Szövetség elnökségének, módomban állt létrehozni egy egységes országos szabadidős versenyrendszert, aminek a debreceni állomásává vált a Békessy Béla Emlékverseny. Közkedvelt a viadal, idén is közel 25 egyesületből több mint száz indulót várunk. A külföldiek és a veterán vívók körében is „kapós” ez a megmérettetés. Tőröző világbajnokunk, dr. Szentkirályi István is pástra lép, ezúttal párbajtőrben. De ugyanúgy a fiatalok számára is fontos tapasztalatszerzési lehetőséget nyújtunk ezzel a versennyel. Az egyéni küzdelmek mellett csapatban is elindulhatnak a vívók, ami speciális dolognak számít. A sportolók mellett az érdeklődőket is nagy szeretettel várjuk, mindenki belekóstolhat, milyen egy jó kis vívóverseny – fogalmazott Serra Bendegúz, a Békessy Béla Vívó Klub szakmai igazgatója.


A program

  • Szombat 10 órától: „B” kategóriás férfi párbajtőr egyéni
  • Szombat 14 órától: „B” kategóriás női párbajtőr egyéni
  • Vasárnap 9 órától: „B” kategóriás férfi párbajtőr csapat
  • Vasárnap 13 órától: „B” kategóriás női párbajtőr csapat
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!