Sport

2019.02.28. 12:37

Egyenlített a DEAC, de a neheze hátravan

Debrecen - Két kőkemény gyergyói meccs következik a hétvégén a DEAC számára.

Debrecen - Két kőkemény gyergyói meccs következik a hétvégén a DEAC számára.

Váratlan eredmény született kedden este az ERSTE Liga első negyeddöntő mérkőzésén: az alsóházból érkezett gyergyóiak nyertek a középszakasz harmadik DEAC ellen. Pontosan egy nappal később a két együttes másodszor is összecsapott egymással, ám a szerdai találkozó egészen más forgatókönyv szerint zajlott, az egyetemisták keményen ráfókuszáltak erre a meccsre.

A harmad java részében jobbára kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, de a hazaiak több gólszerzési lehetőséget teremtettek.

A 2. játékrészben a vendégek kivédekezték Vorobjev kisbüntetését. 34.56-nál Markov tüzelt a kék vonalról, a lövése Ezhovról vágódott be Gorjacsevszkih hálójába. Jóval többet kezdeményezett az egyetemista csapat, újabb találat azonban nem született, bár a két együttes végigzakatolta a második 20 percet is.

Nagy volt a hajtás

A harmadik játékrészben nagy volt a hajtás, a debreceni gárda a kapura veszélyesebb volt, mint az ellenfele. 57.27-nél újra találkoztak az erős emberek, Izacky és Bobcek ugrottak össze, mindketten 2+2 perces büntetésben részesültek. A 60. percben a gyergyóiak lehozták a kapusukat, majd időt kértek, de nem tudtak kiegyenlíteni. A kapuvédők végig kiváló formát mutattak a találkozón, a vendégek hálóőre 97 százalék fölött teljesített, Hetényi Zoltán pedig tovább növelte góltalan mérkőzéseinek számát.

A debreceniek hozták tehát a második meccset, de korántsem dőlhetnek még hátra: a hétvégén két igencsak nehéz gyergyói megmérettetés következik, a találkozókat szombaton és vasárnap is 17.30-tól rendezik meg.

David Musial vezetőedző a keddinél jóval kisimultabb arccal nyilatkozott: „Tudtuk, hogy a mai napon is nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Gyergyószentmiklós nemcsak jó csapat, hanem rendkívül komoly tapasztalatokkal is rendelkezik. Reggel az öltözőben elmondtam a fiúknak, hogy keményen kell odaállni, mivel győzelemre játszunk, nem pontokért. Tudjuk, hogy lesz két nagyon nehéz találkozónk Gyergyóban is, de most elképesztően fontos volt, hogy hazai jégen 1-1-re hozzuk ki az egymás elleni állást.”

HBN


[related-post post_id="4156830"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!