Sport

2019.02.23. 13:45

DVSE: sorsdöntő meccs várható

Debrecen - Eldől, az alsó- vagy a felsőházban folytatja-e a DVSE.

Debrecen - Eldől, az alsó- vagy a felsőházban folytatja-e a DVSE.

A Szolnoki Dózsát fogadja a DVSE vízilabdacsapata az OB I. alapszakaszának záró, 14. fordulójában a B csoportban. A szombaton 19 órától kezdődő mérkőzés tétje nem kicsi, hiszen az összecsapás után dől el, hogy Miros­lav Bajin együttese a rájátszás alsó- vagy felsőházában folytatja-e a küzdelmeket – írja a dvse.hu.

Az Újpesten is múlik

A debreceni pólósok nincsenek könnyű helyzetben az utolsó forduló előtt, ugyanakkor koránt sem esélytelen a felsőházba jutásuk. A képlet végtelenül egyszerű, a hajdúságiak a többi eredménytől függetlenül biztosan megtartják negyedik helyüket, amennyiben szombaton pontot, vagy pontokat szereznek a Debreceni Sportuszodában. A jelenleg a második helyen álló Szolnok felülmúlása ugyanakkor nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a világsztárokkal felálló vendégek ősszel nagyon magabiztosan, 17–5-re verték Kovács Gáborékat.

A Dózsa két közvetlen riválisa elleni rangadó után érkezik a cívisvárosba, előbb egygólos vereséget szenvedtek az alapszakasz győztes OSC vendégeként, majd szintén egy kiélezett találkozón 11–8-ra verték a Miskolcot. A DVSE is a két nagy csapattal mérkőzött meg az elmúlt hetekben, és bár a borsodiaktól (12–8) és a fővárosiaktól (11–9) is kikaptak, a teljesítményük több, mint biztató volt a jövőre nézve.

Az egyenlet másik oldala a Benedek Tibor irányította Újpesten múlik, hiszen ők jelenleg három ponttal a hajdúságiak mögött az ötödikek. A Kaposvár az elmúlt héten megtette azt a szívességet, hogy legyőzte otthon a lila-fehéreket, így az UVSE csak abban az esetben előzheti meg a DVSE-t, ha legyőzi a mostanság gyengélkedő Vasast, és Miroslav Bajin együttese nem szerez pontot. Mivel az egymás elleni eredmény a fővárosiaknak kedvez, ezért ebben az esetben ők jutnának a felsőházba.

Tehát a DVSE megtartja negyedik helyét, ha pontot szerez a Szolnok ellen, vagy az UVSE nem győzi le a Vasast.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!